След като видяхме, че част от , взехме решение и

...
След като видяхме, че част от , взехме решение и
Коментари Харесай

Лидерът на БОЕЦ обвини МВР в лъжа за протеста и показа документ

" След като видяхме, че част от, взехме решение и към 03:00 часа стартирахме интервенция по възобновяване на публичния ред и унищожаване на блокадите – както пред СУ, по този начин и пред " Орлов мост ".
Това разгласи Георги Хаджиев от Министерство на вътрешните работи на 3 септември по време на брифинг на Столична дирекция на вътрешните работи и стана мотив през днешния ден от БОЕЦ да обвинят органите на реда в неистина.
 Съдът оправда Георги Георгиев от БОЕЦ по обвиняване за всяване на суматоха Съдът оправда Георги Георгиев от БОЕЦ по обвиняване за всяване на суматоха
Районният съд във Видин призна водача на гражданско съдружие БОЕЦ Георги Георгиев за почтен по обвиняване, че във фейсбук страницата н...
От БОЕЦ завеждат дело против Столична дирекция на вътрешните работи и Министерство на вътрешните работи, което е било формирано, откакто от Столична дирекция на вътрешните работи е отхвърлен достъп до информация по отношение на дейностите на полицията 2 и 3 септември.
След импортираната от нас тъжба, съдът е изискал цялата кореспонденция от Столична дирекция на вътрешните работи, от която се открива следното:
“Няма самоделни взривни устройства от чиновници на Районно ръководство към Министерство на вътрешните работи. Няма открити такива и от блокадите. Не са конфискувани самоделни взривни устройства по реда на Наказателно-процесуален кодекс от чиновниците на Столична дирекция на вътрешните работи. Не са формирани досъдебни производства във всички с притежаването или укриването на самоделни взривни устройства в палатковите лагери от чиновниците на районните ръководства на Столична дирекция на вътрешните работи, водачът на БОЕЦ Георги Георгиев.
Това е формален документ за самопризнание за лъжите на Министерство на вътрешните работи и Столична дирекция на вътрешните работи, с които ни оклеветиха. Още тогава от БОЕЦ декларирахме като съорганизатор на митингите, че това са неистини. Очакваме и правосъдното решение и сме уверени, че ще осъдим Министерство на вътрешните работи за следващ път, разгласи Георги Георгиев.
 Столична дирекция на вътрешните работи изясни за какво са махнати палатковите лагери в София - били база за депозиране на муниции Столична дирекция на вътрешните работи изясни за какво са махнати палатковите лагери в София - били база за депозиране на " муниции "
Широко прокламираните палаткови лагери като свободна форма на митинг се оказаха положително място за прикритие на бомбички, на самоделни взр...
Той анонсира, че сдружението ще бъде пред Висш съдебен съвет в четвъртък от 9.00 часа, когато на съвещанието на Пленума на Висш съдебен съвет ще бъде прегледано настояването на Съюза на съдиите за оставка на Гешев, а в петък вечерта ще бъдат още веднъж пред Българска национална телевизия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР