След като вчера се похвали с трансфера на бразилския халф

...
След като вчера се похвали с трансфера на бразилския халф
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед обяви и трансфера на най-добрия млад краен бранител в Европа

След като през вчерашния ден се похвали с прехвърлянето на бразилския халф от Шахтьор (Донецк) Фред, през днешния ден Манчестър Юнайтед разгласи и второто си ново попълнение за лятото. Това е десният бек Диого Далот, който идва от Порто против 20 милиона евро (17,4 млн. паунда), колкото е била освобождаващата уговорка в контракта му.

19-годишният юношески национал на Португалия, който дебютира за първия тим на Порто през октомври предходната година, подписа контракт за пет години с " алените дяволи ". В договора има алтернатива за удължаването му с спомагателни 12 месеца.

" Да се причисля към Манчестър Юнайтед е невероятна опция за мен. Израснах в академията на Порто и съм доста признателен за всичко, което направиха там за мен. Да дойдеш в най-големия клуб в света обаче е късмет, който просто не можеш да отхвърлиш. Развълнуван съм от опцията да работя с Жозе Моуриньо и да имам шанса да науча всичко, което мога, от подобен сполучлив треньор като него. Очаквам с неспокойствие да заиграя дружно с тези фантастични играчи, които са част от състава ", съобщи Далот.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо дефинира своя съотечественик като " най-хубавия краен защитник в Европа ". " Диого е извънредно надарен млад бранител, който има всички качества бързо да се трансформира в страховит състезател за клуба. Той има всичко, от което един краен защитник се нуждае - физика, тактически разсъдък, механически качества. Всичко това е съчетано с душeвността, която има всеки състезател от академията на Порто, която приготвя футболистите с нужната зрялост за професионалния футбол. Той е най-хубавият краен бранител в Европа на своята възраст. Вярвам, че му следва ярко бъдеще в Манчестър Юнайтед ", съобщи Моуриньо.
A big #MUFC welcome to @DalotDiogo!#BemvindoDalot pic.twitter.com/kYPAfmdapk
— Manchester United (@ManUtd) June 6, 2018
A must-read interview with @DalotDiogo on how it feels to be a Red! #BemvindoDalot https://t.co/6FTNyVPyG3 pic.twitter.com/cBe2rjkMbS
— Manchester United (@ManUtd) June 6, 2018
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР