След като вчера бе обявено, че най-добрият волейболист от последното

...
След като вчера бе обявено, че най-добрият волейболист от последното
Коментари Харесай

Казийски и Аспарухов напускат потъващия кораб в Шчечин

След като през вчерашния ден бе оповестено, че най-хубавият волейболист от последното международно състезание в Италия и България 2018 Бартош Курек напуща " потъващия транспортен съд " Сточния (Шчечин), през днешния ден журналистът Томаш Милевски от Polsat Sport заяви , че и българската звезда Матей Казийски дружно с младият ни гений Аспарух Аспарухов са следващите играчи, които са разтрогнали договорите си с клуба.

Pilne! #PlusLiga #Stocznia https://t.co/AtkKelgIbC
— Polsat Sport (@polsatsport) November 30, 2018
Тимът, на който състезателен шеф към момента е Радостин Стойчев, а в тима играе и националът Николай Пенчев, е в пагубна финансова рецесия и може даже да не продължи присъединяване си в полската Плюс лига.

За разлика от Курек и останалите трима волейболисти - канадският национал Николас Хоуг, разпределителят Лукаш Тихачек и Александър Мяжаж, които напуснаха през вчерашния ден, българите направиха това след снощната домакинска загуба на тима от Трефъл (Гданск) с 0:3 (23:25, 20:25, 21:25) в отсрочен мач от 1-ия кръг на шампионата. В този мач Казийски игра цялостен мач и стана втори по ефикасност с 11 точки (3 аса, 1 блок, 27% успеваемост в офанзива и 66% положително посрещане), а Ники Пенчев приключи с едвам 5 точки (1 ас, 36% успеваемост в офанзива и 56% положително посрещане). Аспарух Аспарухов пък по този начин и не се появи още веднъж в игра.

Така тимът на Шчечин остава единствено със 7 играчи разполагаем за идващия си мач против Хемик (Бидгошч) на 8-и декември, които могат да изоставен всеки миг.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР