След като във вторник националният омбудсман Диана Ковачева призова енергийния

...
След като във вторник националният омбудсман Диана Ковачева призова енергийния
Коментари Харесай

КЕВР започва проверка в столичната Топлофикация

След като във вторник националният омбудсман Диана Ковачева прикани енергийния регулатор да ревизира за какво сметките за парно в София през април са по-високи от зимните, през вчерашния ден ведомството разгласи, че стартира инспекция. От известието на комисията се схваща, че става дума за оневинен публичен интерес. Затова от общинското сдружение е поискано да даде изчерпателна информация за качеството на топлофикационните услуги през целия април.

Самата топлофикация отхвърли да има мотив за подозрения и уточни, че при установяване цената на месечните фактури през целия отоплителен сезон се управляват само от настоящата нормативна уредба и по-конкретно методиката за дялово систематизиране на топлинната сила в здания в режим на етажна благосъстоятелност. 

Регулаторът показва, че съгласно настоящата нормативна уредба образуването на месечните фактури на потребителите на топлинна сила е отвън пълномощията му. Регулаторът написа, че е способен да управлява прецизното използване от топлопреносните предприятия на одобрената от комисията цена на топлинната сила за съответния интервал.

В 3-дневен период " Топлофикация София " би трябвало да даде на комисията информация с подробни данни за осъществяването на индикаторите за качество на топлинната сила, както и дали в издадените фактури за април е приложена одобрената от комисията на 01.07.2022 година цена на топлинната сила. След приемане на желаната информация КЕВР ще изготви разбор на зародилата обстановка и ще оповести обществено резултатите от инспекцията.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР