След като в петък заводският пилот на Хонда Жоан Мир

...
След като в петък заводският пилот на Хонда Жоан Мир
Коментари Харесай

И Алекс Ринс напусна Гран При на Италия заради контузия

След като в петък заводският водач на Хонда Жоан Мир се отдръпна от Гран При на Италия поради травма в кутрето на дясната ръка, през вчерашния ден сходна орис сполетя и неговият някогашен съотборник в Сузуки Алекс Ринс. Настоящият водач на LCR Хонда получи тежка травма на десния си крайник при рухването си по време на вчерашния спринтов старт на „ Муджело “.

Няколко часа след края на надпреварата от екипа на Ринс оповестиха посредством пост в обществените мрежи, че испанецът има фрактури на тибиата и фибулата на десния си крайник.

„ Пилотът на LCR Хонда Алекс Ринс получи фрактури на своите тибиа и фибула. Той ще се подложи на първата си интервенция довечера в университетската болница „ Кареги “ във Флоренция, където докторите ще му слагат външен фиксатор, който да стабилизира десния му крайник и да понижи оттока. Той ще остане под наблюдаване и откакто получи позволение ще се завърне в Испания за последна интервенция “, се споделя в известието на LCR Хонда.

Още нощес Ринс разгласява фотография от болничното заведение във Флоренция, на която ясно се вижда, че първата интервенция е била сполучлива.
 Еспаргаро е с Еспаргаро е с " разрушена пета " след безразсъден колоездачен случай на " Муджело "
„ Първата интервенция мина. Благодаря на всички за известията. Ще работим по-здраво от всеки път, с цел да се върна скоро “, написа Ринс.

Тази контузия вади Ринс освен от днешната Гран При на Италия, само че и най-малко от идващите два старта в MotoGP, които ще бъдат в Германия и Нидерландия идващите две седмици. Според правилника на MotoGP от LCR Хонда няма да бъдат обвързване да употребяват авариен водач на „ Заксенринг “ идната седмица, само че на „ Ассен “ към този момент това ще би трябвало да се случи. Почти несъмнено LCR Хонда ще може да разчита на тестовия водач на Хонда Щефан Брадъл, който е доста евентуално да се включи още за домашната си Гран При на Германия след седмица.

След отдръпването на Ринс на стартовата решетка на „ Муджело “ през днешния ден ще застанат 22-ма водачи, в това число участващите с „ уайлд кард “ Микеле Пиро (Дукати) и Лоренцо Савадори (Априлия). Алекс Ринс трябваше да започва 10-ти през днешния ден, само че след отдръпването му водачите зад него ще минат с по едно място напред.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР