След като Тирил Екхоф завъртя общо три наказателни обиколки във

...
След като Тирил Екхоф завъртя общо три наказателни обиколки във
Коментари Харесай

Братята Бьо донесоха златото на Норвегия в смесената щафета в Пекин, България не завърши

След като Тирил Екхоф завъртя общо три наказателни обиколки във втория пост на смесената щафета на 4 по 6 километра на Олимпийските игри в Пекин, братята Тарей и Йоханес Тингнес Бьо донесоха златото на Норвегия с съвършени два поста.

Викингите водеха след първите шест километра, откакто Марте Олсбу Рьозеланд употребява единствено една спомагателен патрон. Носителката на огромния бистър глобус Екхоф обаче имаше неприятния шанс на рубежа да има мощен вятър при нейните две визите и тя завъртя общо 450 спомагателни метра, след което съобщи щафетата на пета позиция с пасив от 29.7 секунди.

Солидното показване на братята Бьо обаче донесе триумфа за Норвегия, откакто двамата се опазиха от наказателната обиколка и имах потребност от по три аварийни патрона всеки. Така те заличиха пасива си и с невероятна последна обиколка Йоханес донесе златото на Норвегия.

 Братята Бьо донесоха златото на Норвегия в смесената щафета в Пекин

На втора позиция с пасив от 0.9 секунди останаха олимпийските първенци от Пьончан 2018 Франция (Анайс Шевалие-Буше, Жулия Симон, Емилиян Жаклен, Кентан Фийон Майе) (3+11), а бронзът бе за Руския олимпийски комитет (Улиана Нигматулина, Кристина Резцова, Александър Логинов, Едуард Латипов) (1+13). Руснаците поведоха в третия пост на Логинов, само че Латипов нямаше отговор за темпото на Йоханес Бьо и Фийон Майе на последния и се смъкна до третата позиция с пасив от 1.5 секунди. 

Българската щафета в състав Милена Тодорова, Мария Здравкова, Владимир Илиев и Димитър Герджиков не съумя да приключи конкуренцията, откакто бе затворена с обиколка още преди края на втория пост. До това се стигна, защото Тодорова и Здравкова завъртяха надлежно по една и две наказателни обиколки в стрелбите си от състояние прав, с което не разрешиха на Илиев и Герджиков започват. В крайното класиране българите бяха класирани на предпоследното 19-о място, преди отбора на Словения.
Състезанията по биатлон на Олимпийските игри в Пекин не престават в понеделник с самостоятелния старт на 15 километра за дами, който стартира в 11:00 часа българско време.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР