След като стартира трудно заради липсата на кворум, Народното събрание

...
След като стартира трудно заради липсата на кворум, Народното събрание
Коментари Харесай

Депутатите възобновиха бюджетния маратон, но темпото е същото

След като започва мъчно поради неналичието на кворум, Народното събрание продължи окончателното приемане на бюджетите на министерства и организации в бюджетната рамка за 2018 година.
Припомняме, че едвам при втория опит в зала се записаха 123 народни представители, след което стартира гласуването на бюджета. Това се случва след среднощното гласоподаване до 3:00 часа през нощта.
Снощи общата рамка на приходите и разноските беше утвърдена, както и бюджетите на част от основните министерства. Днес (30 ноември) депутатите продължиха с парите за министерствата на туризма, екологията и финансовите взаимоотношения с общините, само че гласуването още веднъж върви извънредно постепенно, като опозицията се възползва от процедурни хватки, с цел да забави приемането на текстовете.
" Въпреки че туризмът е извънредно значим за българската стопанска система, политиките в бранша са неефективни, " сподели " аленият " Христо Проданов . По думите му, министърът на туризма споделя, че от концесии за тази година приходите на страната се чака да надвишават 20 милиона лв.. " В същото време в тригодишната прогноза, за всяка една от идващите три години се оферират по-малко от пет милиона ", добави социалистът. " Липсват и политики за поощряване на вложенията, които да се виждат в бюджета на министерството на стопанската система ", добави Димитър Данчев от левицата.
В последна сметка бюджетът на Министерството на туризма беше признат. Той планува над 19 млн. лева разноски и над 9 млн. лева доходи. Най-много средства от бюджета на Министерство на туризма са отделени за политика в региона на устойчивото развиване на бранша.
Изморените депутати утвърдиха и бюджета на Министерство на енергетиката за 2018 година, чиито доходи са в размер на 173,324 млн. лева, а общите разноски са в границите на 98,673 млн. лева
Народните представители одобриха и бюджетната рамка на Министерство на околната среда и водите . Приходите на министерството са в размер на 56,296 млн. лева, а разноските възлизат на 49,858 млн. лева Най-много средства са отпуснати за политиката в региона на опазването и използването на съставените елементи на околната среда, които са в границите на 23,414 млн. лева За политиката на Националната система за мониторинг на околната среда и осведомителна обезпеченост са отделени 9,739 млн. лева
Бюджетът на районното министерство също мина без проблем и необикновен спор. Той планува 372 млн. лева доходи, от които над 2.5 млн. лева са от санкции, наказания и наказателни лихви. Всички оферти, които бяха направени от опозицията, бяха отхвърлени и бюджетът се приемаше по текст на вносителя, т.е от Министерски съвет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР