След като станат ясни окончателните резултати от националното преброяване на

...
След като станат ясни окончателните резултати от националното преброяване на
Коментари Харесай

След преброяването: Предвиждат промяна в броя на общините

" След като станат ясни окончателните резултати от националното броене на популацията, ще стартира оптимизацията на броя на общините в България. Самата смяна на общините ще се случи в границите на тази и идната години ", това сподели в „ Още от деня ” по Българска национална телевизия депутатът от Политическа партия Йордан Терзийски. По неговите думи, без оптимизация на общините няма да може да се реализира процеса на децентрализация, който е заложен в съдружното съглашение на ръководещите.

Терзийски разяснява и новия държавен бюджет, който съгласно него е своевременен с оглед политическата обстановка и цели изсветляване на стопанската система. Депутатът сподели също, че бюджетатът на Министерство на регионалното развитие е 2,5 милиарда лв. и това ще разреши развиването на инфраструктурата. Средствата за строителство и поправки на пътища са заложени във финансова стратегия и това ще спре порочната процедура парите за тази цел да се раздават от държавното управление от остатъка.
Въпреки ценовия скок: Държавата не дава повече пари на общините за зимно поддържане
Въпреки инфлацията и шоковото повишаване на тока и горивата, общините остават със същите пари за зимно поддържане като миналата годи...
Прочети повече
" Строителството на Автомагистрала „ Хемус ”, както и на „ Струма ” продължава, казусът обаче не е в парите, а плановете ", изясни депутатът от Политическа партия. По думите му обещанията, които са давани от предходното ръководство не са били подкрепени от действителна тактика за построяването на пътните артерии. „ В националната тактика „ Пътна инфраструктура “ от 2016 година със период на деяние до 2022 година, изобщо не е планувана Автомагистрала „ Хемус “ да се строи 2022 година Всички обещания, които сме слушали последните години, че „ Хемус “ ще бъде подготвена до 2024 са нереални “, обясни той.

„ Държавата сега е заложена в икономическа и юридическа клопка, с тези контракти по „ ин хаус “ процедури, също и възлаганията на автомагистрали към подизпълнители с контракти за доставка на материали и техника “, съобщи Терзийски. И добави, че сега се прави юридически разбор на договорите. Когато анализът е подготвен, ще се излезе с решение по какъв начин да се продължи оттук насетне.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР