След като спечели световната титла с Аржентина, Лионел Меси заяви,

...
След като спечели световната титла с Аржентина, Лионел Меси заяви,
Коментари Харесай

Лионел Меси открехна вратата към участие на Мондиал 2026

 Efbet Article Horizontal 1180X300
След като завоюва международната купа с Аржентина, Лионел Меси съобщи, че присъединяване му на шампионата в Катар е негово последно. Сега обаче седемкратният притежател на " Златната топка " открехна вратата към присъединяване и през 2026 година Той не съобщи изрично, че ще остане в националния отбор още три години, само че си остави вид, казвайки, че " зависи по какъв начин ще се развие кариерата му ".

" Заради възрастта ще ми е мъчно да съумея през 2026 година ", споделя 35-годишният Меси пред аржентинския състезателен вестник " Оле ".

" Обичам да играя футбол и до момента в който усещам, че съм в добра форма и се любувам на това, ще продължа да го върша. Изглежда, че до идващото международно състезание има доста време, само че всичко зависи от това по какъв начин ще се развие кариерата ми. "

През юни Меси ще навърши 36 години, а на шампионата през 2026 година ще бъде на 39.

Аржентинецът е един от петимата футболисти, играли на пет международни шампионати. Нападателят вкара седем гола в Катар и към този момент има 13 на международни финали, като изостава с три от рекордьора Мирослав Клозе. При вероятно присъединяване през 2026 година Меси ще може да нападна и това достижение.

Първенството през 2026 година ще бъде в Съединени американски щати, Канада и Мексико. Това ще бъде първият шампионат, който включва 48 тима.

 

Още спортни вести вижте във видеото:

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР