След като спечели четири титли за 19 сезона, Андре Игуодала

...
След като спечели четири титли за 19 сезона, Андре Игуодала
Коментари Харесай

Андре Игуодала прекратява кариерата си след 19 сезона в НБА

След като завоюва четири трофеи за 19 сезона, Андре Игуодала е подготвен да постави завършек на професионалната си кариера. Той разкри за The New York Times, че публично приключва кариерата си, с цел да стартира нова страница от живота си като старт-ъп вложител.


„ Той ще управлява Mosaic – финансов фонд на стойност 200 млн. $, който сътвори с дългогодишния си бизнес сътрудник Руди Клайн-Томас “, пишат от изданието. Решението не е изненадващо на фона на това, че самият Игуодала съществено загатна, че сезон 2022-23 може да бъде последната в кариерата му. Той парафира едногодишен контракт с Голдън Стейт Уориърс, само че контузии на бедрото и китката го ограничиха до едвам осем мача. Последната му поява в игра за „ воините “ бе на 13 март при триумфа над Финикс Сънс със 123-112.

Избран с девети пик в Драфта от Филаделфия 76-ърс през 2004, Игуодала прекара първите осем години от кариерата си в редиците на Сиксърс. След това последва трейд в Денвър Нъгетс през август 2012. Той прекара една година в Колорадо, преди да подпише с Уориърс като свободен сътрудник. „ Воините “ започнаха шампионския си поход във втория сезон на Игуодала в Сан Франциско. Тимът надделя Кливланд Кавалиърс с 4-0 победи във Финалите на НБА през 2015 за първа шампионска купа от 40 години. Той бе избран за МВП на Финалите с по 16.3 точки, 5.8 битки и 4.0 асистенции приблизително на мач. В добавка, той стана още три пъти първенец с Голдън Стейт.

Игуодала приключва с 1231 дуела в кариерата си. Средно завършва с по 11.3 точки, 4.9 битки и 4.2 приблизително на мач. Той е десети във безконечната класация на реализаторите във Филаделфия с 9422 точки. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР