След като санитарка от COVID-отделението в УМБАЛ-Бургас се принуди да

...
След като санитарка от COVID-отделението в УМБАЛ-Бургас се принуди да
Коментари Харесай

Излъга ли изгонената от село Равнец санитарка, получила общинско жилище

След като санитарка от COVID-отделението в УМБАЛ-Бургас се принуди да спи в болничното заведение, с цел да няма контакт със фамилията си, Община Бургас обезпечи обзаведено жилище на Йорданка Желязкова, оповестява Нова тв. Само преди дни дамата от село Равнец разгласи, че фамилията ѝ било под напън поради това, че работи със инфектирани, а внучките ѝ били отстранени от учебно заведение.

Сълзите на Йорданка и разказът ѝ, че спи под мост, провокираха необятен публичен отзив.
Оказва се, че последните няколко дни Йорданка нощувала в стая в хирургическото поделение, където работела през последните години. Твърди, че в село Равнец не престават да не я позволяват да се прибере.

„ Настинах, тъй като спях на открито. Стоях под моста, тъй като ме беше боязън от улични кучета и наркомани. Добре, че началникът на отделението ме извика да дремя там”, описа Йорданка Желязкова.

Според жителите на село Равнец обаче версията на Йорданка била пресилена, тъй като фамилията останало без дом. Санитарката продала парцелите си, а срокът за престояване в къщата чартърен бил единствено, до момента в който минат зимните месеци.

„ Защо си продадоха парцелите? Никой не им е отговорен. Нарочно го направиха, с цел да се жалват”, сподели един от живеещите в селото.

Йорданка показа, че е продала къщата си, тъй като е била излъгана. В селото са безапелационни, че дамата се е самоизолирала по гледище само на щерка си.

„ Попитах щерка ѝ кой човек от селото е споделил майка ѝ да не се прибира. Тя не отговори. В обитаемото място няма напрежение. Жената не е гонена”, твърди кметът на Равнец Костадин Георгиев.

Напрежение в учебното заведение и боязън от болест обаче имало, тъй като внучката на Йорданка е с гриподобни признаци. Първокласничката не е позволена до образователния развой.

„ Директорът, който е ужасно добър и свестен, незабавно реагира и ме помолили детето да мине на самообразование за 10 дни. Обясних го и на майка ми”, описа дъщерята на Йорданка – Пенка Желязкова.

В последна сметка историята приключва с щастлива развръзка. От Община Бургас реагираха и взеха решение да оказват помощ на Йорданка като ѝ обезпечат общинско жилище.

„ Жената ще бъде настанена в напълно обзаведен дом”, съобщи Тина Писарова, шеф „ Общински имоти”.

Йорданка ще може да се нанесе в жилището в бургаския комплекс „ Славейков” още през днешния ден.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР