След като продължителното и строго блокиране на COVID в Китай

...
След като продължителното и строго блокиране на COVID в Китай
Коментари Харесай

Китайските мигранти, някои с помощта на TikTok, се превърнаха в най-бързо развиващата се група, опитваща се да пресече южната граница на САЩ

След като продължителното и строго блокиране на Коронавирус в Китай унищожи бизнеса й, една жена реши да остави двете си дребни деца на фамилията да пътуват до Мексико и да преминат в Съединени американски щати през дупка на границата.

Тя надалеч не е сама: китайските мигранти са най-бързо растящата група, която се пробва да премине в Съединени американски щати от Мексико. Миналата година митническата и гранична работа на Съединени американски щати заяви, че 37 000 китайски жители са били арестувани, до момента в който са минали нелегално границата; това е 50 пъти повече от две години по-рано.

Много от мигрантите споделят, че са подхванали пътуването, с цел да избягат от все по-репресивния политически климат и мудната стопанска система в Китай. Майката, посредством преводач, сподели пред " 60 минути ", че това, което я е стимулирало, е повече от стопански аргументи и може да се заключи с една дума.

невиждани цифри. Миналата година митническата и гранична работа на Съединени американски щати записва два и половина милиона случая на задържане или връщане на хора, опитващи се да преминат в...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР