След като придоби Челси през 2003 г., което го направи

...
След като придоби Челси през 2003 г., което го направи
Коментари Харесай

Абрамович замразява проекта на "Челси" за нов стадион

След като закупи " Челси " през 2003 година, което го направи най-богатия олигарх в Обединеното кралство, Абрамович е прочут и с това, че следи аферите към клуба

Още по тематиката
Руският олигарх Роман Абрамович остава без английска виза

Британски депутати упорстват за по-строг надзор против " прането на съветски пари, което е част от акция на Путин "
21 май 2018
Кой пусна мръсната бомба в Солсбъри

След покушението против Сергей Скрипал връзките сред Лондон и Москва слязоха на най-ниското равнище от десетилетия
15 мар 2018
Съединени американски щати разгласиха сигнален лист с 210 руснаци, само че без наказания

Путин съобщи, че документът е ориентиран против всички съветски жители
30 яну 2018
" Манчестър сити " е футболният тим с най-голяма финансова мощност в света

Класацията на Soccerex регистрира индикатори като евентуалните вложения от страна на притежателя, цената на играчите и чистите отговорности на клубовете
4 яну 2018 Футболният клуб " Челси " планираше да влага 500 млн. паунда в нов стадион с 60 хиляди места на мястото на настоящия " Стамфорд Бридж ". Руският олигарх Роман Абрамович, притежател на клуба, обаче отдръпна подаденото заявление за възобновяване на визата си за Англия. В четвъртък от клуба оповестиха, че " замразяват " плана заради " сегашния неподходящ климат за вложения ", написа Financial Times.

Влияние върху плана

Абрамович отдръпна заявката за подновяването на визата си в Обединеното кралство, откакто процесът беше продължен за няколко седмици от английските управляващи, твърди негов непосредствен човек. В момента Англия ползва по-задълбочени инспекции по отношение на финансовото положение на претендентите за бизнес визи.

Друг човек, непосредствен до управлението на " Челси ", съобщи, че не е допустимо да се задейства планът за новия стадион без избран статут на притежателя, защото Абрамович няма да вложи толкоз огромна сума, без да се е сдобил с виза.

" Челси " също по този начин не е разяснил по какъв начин ще се финансира плана, макар че хора, близки до клуба, споделиха, че вероятно с поддръжката на други вложители, Абрамович би могъл да покрие разноските, без да употребява финансови средства на клуба.

Проблемната виза

Собственикът на клуба, чието благосъстояние се прави оценка на 11.5 милиарда $ съгласно Forbes, закупи статут на израелски жител по-рано тази седмица. Това му дава безвизов достъп в границите на шест месеца, само че не му разрешава да работи в Обединеното кралство. Той не е публично нает в " Челси ", само че за него е значимо да получи виза, защото това визира вложенията му там, разяснява непосредствен до него човек. Абрамович подаде заявление за израелско поданство преди да се появи казусът с издаването на визи в Обединеното кралство, прибавя той.

Визовият режим в Обединеното кралство се стегна, когато връзките сред Русия и Англия се утежниха след отравянето на някогашния двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му в Солсбъри през март. Впоследствие министър-председателят Тереза Мей разяснява, че държавното управление би трябвало да следи деликатно съветските вложения в страната.

Разрешението е обещано

" Челси " получи позволение за градеж на новия стадион, като кметът на града Садик Кхан сподели, че ще той ще бъде " диамантът в спортната корона на Лондон ". Абрамович закупи " Челси " през 2003 година и е прочут, че следи от близко положението на клуба.

Формално притежател на " Челси " е холдинговата компания Fordstam, която е финансирана със заем от 1.1. милиарда паунда от олигарха. По-рано Абрамович твърдеше, че собствеността му в " Челси " не е финансова инвестиция. В последни изявления от април Fordstam съобщи, че " е получила удостоверение от него за това, че ще бъдат предоставени задоволително средства за финансиране на бизнеса в близкото бъдеще ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР