След като президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов отправи

...
След като президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов отправи
Коментари Харесай

От БФС: Връщат публиката на стадионите със зелен сертификат след призива на Борислав Михайлов

След като президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов насочи зов към министъра на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров и шефа на столичната РЗИ доктор Данчо Пенчев за преразглеждане на възбраната за допускане на почитатели по българските игрища, през вчерашния ден, 19 октомври, здравното министерство издаде нова заповед, с която позволява наличието на аудитория против така наречен зелен документ, оповестява уеб сайтът на БФС.

В заповедта, влизаща в действие от 21 октомври, е упоменато че фенове ще могат да следят спортни мероприятия, в случай че имат годни документи за имунизация или преболедуване или показват настоящ негативен резултат от PCR-тест (извършен до 72 часа преди мероприятието) или бърз антигенен подобен (извършен до 48 часа преди влизане на стадиона). Условията не важат за лица до 18-годишна възраст.

Преди пет дни Борислав Михайлов изпрати публично писмо до здравните управляващи с апел да бъде следван общоевропейският метод и футболните почитатели да не бъдат дискриминирани и ощетени от опцията да следят обичаните си тимове на стадионите.
След проверката на заповедта последователите на родните клубни и национални тимове ще имат опция да участват на трибуните, без това да съставлява спомагателен риск в актуалната пандемична конюнктура.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР