След като през последните 10 дни картата на страната редовно

...
След като през последните 10 дни картата на страната редовно
Коментари Харесай

Внимание: Жълт код за опасен вътяр в петък

След като през последните 10 дни картата на страната постоянно се оцветяваш с жълт и оранжев код за рискови превалявания и гръмотевични стихии, за петък синоптиците издадоха предизвестие за мощен вятър.

Жълт код е разгласен в областите Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали.

През тази нощ времето ще се задържи най-вече облачно, на доста места с превалявания от дъжд, обилни до среднощ в обособени югозападни региони. След среднощ от север-североизток преваляванията ще стопират. Ще духа слаб северозиточен вятър. Минималните температури ще бъдат сред 8° и 13°, в София – към 9°.

В петък облачността ще бъде забележителна, с превалявания, основно в Южна България. Над североизточните региони ще има по-съществени разкъсвания и понижения на облачността. Ще духа сдържан, след обяд в Югоизточна България и по Черноморието – мощен североизточен вятър. Хладно време с оптимални температури най-вече сред 13° и 18°, в София – към 13°.

Над планините облачността ще бъде забележителна. Ще има превалявания от дъжд, над към 1800 m – от сняг. Ще духа сдържан, в Родопите и мощен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 8°, на 2000 метра – към 3°.

Над Черноморието облачността ще бъде забележителна. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат 15°-16°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР