След като през октомври САЩ наложиха поредния пакет от санкции

...
След като през октомври САЩ наложиха поредния пакет от санкции
Коментари Харесай

iPhone-ите ще бъдат оборудвани с флаш памет на Samsung вместо с чипове от китайската YMTC

След като през октомври Съединени американски щати постановиха следващия пакет от наказания против китайския софтуерен бранш, стана ясно, че Apple се е отказала от проектите си да употребява флаш памет от китайската компания Yangtze Memory Technologies Corp. (YMTC) в бъдещите iPhone-и. Сега стана ясно, че вместо това Apple ще употребява NAND паметта на Samsung. Очаква се YMTC да бъде включена в черния лист на Министерството на търговията на Съединени американски щати през декември тази година.

Припомняме, че на 7 октомври YMTC беше включена от американските управляващи в листата на по този начин наречените " ненадеждни реализатори ", на които по дифолт беше отказано да получават съоръжение и съставни елементи с американски генезис, даже в случай че те идват от трети страни. На членовете на листата се дава 60-дневен период, с цел да се подложат на одит, който включва визити на инспектори от Съединени американски щати. След приключването на този интервал, който за YMTC е началото на декември, компанията автоматизирано се прибавя към различен лист, който ѝ разрешава да работи единствено след приемане на лиценз за експорт от Съединени американски щати. Дори в тази обстановка регулаторните органи на Съединени американски щати изхождат от " презумпцията за виновност " и могат да откажат да издадат лиценз без забележима причина.
-->
Доклад на източници от промишлеността демонстрира, че Apple има намерение да ограничи потреблението на YMTC чипове памет в iPhone, продавани на китайския пазар. Това е от изгода за Samsung, която към този момент е главен снабдител на DRAM памет за iPhone. Очаква се Samsung да стартира да създава 128-слойни и 176-слойни чипове NAND памет за iPhone през идната година в завода си в Сиан, Китай.

Слуховете за желанието на Apple да употребява чипове с памет YMTC се появиха през септември тази година. На фона на засилващите се наказания от страна на Съединени американски щати обаче това партньорство наподобява няма да се реализира. Според източника YMTC би могла да заеме към 20 % от международния пазар на NAND флаш памет, в случай че не бяха ограничаващите ограничения на Съединени американски щати. Освен това по-рано беше обявено, че паметта на YMTC има вероятността да се впише в 40% от iPhone за международния пазар, защото компанията предлага по-добри цени.

В допълнение към работата с Apple новите наказания ще се отразят и на по-нататъшното развиване на китайската компания. Понастоящем YMTC създава 128-слойна памет NAND. Напредъкът към стартирането на производството на 232-слойни чипове за памет NAND обаче ще бъде съществено възпрепятстван от обстоятелството, че производителите на съоръжение за произвеждане на полупроводници ще би трябвало да съблюдават глобите на Съединени американски щати.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР