След като прекара по-голямата част от кариерата си като инженер

...
След като прекара по-голямата част от кариерата си като инженер
Коментари Харесай

Великобритания се обръща към плаващи турбини, за да се възползва от „забележителни“ скорости на вятъра

След като прекара по-голямата част от кариерата си като инженер в нефтената и газовата промишленост, Дан Джаксън насочи уменията си към по-екологични инициативи. Той възнамерява да сложи стотици плаващи турбини на разстояние до 200 км от шотландското крайбрежие, което го прави един от пионерите на новата технология, предопределена да овладее по-големите скорости напразно по-навътре в морето.

Плаващите структури отварят голямо пространство нови зони в морето посредством превъзмогване на рестриктивните мерки на стандартните турбини, които са закрепени към морското дъно и са сложни за инсталиране на дълбочини над 60 метра. Те са по-скъпи за инсталиране, само че тези по-високи разноски се компенсират от обстоятелството, че могат да генерират доста повече сила.

„ Вятърните запаси там са много забележителни “, изясни Джаксън, директор-основател на частна, Английска основан разработчик Cerulean Winds, който желае да създаде мрежа от три свързани плаващи вятърни парка в съвсем 1000 кв. км от Северно мор...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР