След като преди изборите беше обещала да не вдига данъците,

...
След като преди изборите беше обещала да не вдига данъците,
Коментари Харесай

Фандъкова се оправда за вдигането на данъците с мръсния въздух и съседните държави

След като преди изборите беше дала обещание да не подвига налозите, кметицата на София Йорданка Фандъкова направи тъкмо противоположното - с предложение да се усилят имотният и автомобилният данък.
На въпрос за какво преди изборите е казвала, че ще ръководи без повишение на налозите, Фандъкова съобщи, че София е длъжна да взима ограничения за решение на проблемите си, защото същото правели и градовете в прилежащите страни. " Не бихме желали тъкмо София да е автомобилната морга на Западна Европа. Мерки се взимат във всички прилежащи страни, преди месец бяха въведени огромни промени в Букурещ. Всички би трябвало да разберем, че би трябвало да се подхващат ограничения, в случай че желаеме да понижим трафика. Вие виждате, че той всекидневно се усилва. Каквито и кръгове и тунели да вършим, когато колите се усилват, това значи замърсяване на въздуха ", разяснява тя, представена от в. " Сега ".
За да успее в желанието си, Фандъкова се нуждае от нормално болшинство в Столичния общински съвет (СОС). Тя може да го реализира единствено с общинските съветници на ГЕРБ и тези на Вътрешна македонска революционна организация и " Атака ", което ще ѝ стигне за 33 гласа при нужни 31. Интересен факт е, че Волен Сидеров в действителност се води " самостоятелен " и би могъл да се разграничи без от това да зависи повдигането на данъците. Също забавно е по какъв начин ще гласоподава Борис Бонев, откакто " Спаси София " на процедура поддържа решението и с обява във Фейсбук. Заради тази поддръжка има куп мнения в обществената мрежа, че никой не е чул по какъв начин Борис Бонев споделя, че в случай че стане кмет, ще вдигне налозите.
" Очакваме в границите на идната година да се актуализират и разрешителните за градеж, които сега са 15 пъти по-ниски от тези в Скопие и 40 пъти по-ниски от тези в Белград. И си разрешаваме да отправим съвет към всички партии - време е не за популизъм, а действителни, от време на време и непопулярни дейности. А идващите избори бъдете почтени с жителите и заявете ясно всичките си оферти, аргументирайте ги и ги защитавайте, в това число във връзка с данъчната политика ", разясняват от " Спаси София ".
Въпреки че преди локалните избори претендентите за кметове всеобщо отричаха да имат такива проекти, след 3 ноември от ден на ден от спечелилите оферират тъкмо повдигане на налози. Първо избраният отново кмет на Габрово Таня Христова заяви, че ще вдигне данъците за коли и жилища, с цел да обезпечи към 1,8 млн. лева повече. След това новият властник на Хасково Станислав Дечев разгласи, че таксата за битови боклуци би трябвало да се усили с към 16%. Последен преди Фандъкова кметът на Пловдив Здравко Здравков разгласи нарастване на налозите. Той съобщи, че такса боклук в града ще се вдигне двойно. Новият курс бе подреден от премиера Бойко Борисов, който в нощта на локалния избор скастри претендентите, които дават обещание намаление на ставките. След това и финансовият министър Владислав Горанов съобщи, че общините би трябвало да вдигнат налозите, а не да тичат при страната за пари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР