След като преди два месеца Кен Блок официално обяви, че

...
След като преди два месеца Кен Блок официално обяви, че
Коментари Харесай

Кен Блок замени Ford със Skoda

След като преди два месеца Кен Блок публично разгласи, че е свободен сътрудник след близо 11 годишно партньорство с Ford Performance, не щеш ли водачът сподели с какво ще се подвизава през тази година. Въпреки, че марката не е доста позната в Съединени американски щати, Блок реши да заложи на Skoda Fabia R5 +, която той разказва като звяр.



Това определение е уместно за Fabia-та, съгласно него, откакто колата е най-успешната в R5 категорията със 1170 интернационалните победи. Рали-пилотът загатва още, че е Skoda-та си наподобява много с Fiesta R5 с която той завоюва едно от последните си надпревари в Барбадос и това е друга причина заради която тя е негов избор.



Не се загатва нищо за техническите спецификации на автомобила, а най-вероятно те ще се разграничават от тези които са утвърдени от FIA, защото Американската Рали Асоциация (ARA) не се води от решенията на FIA.



Въпреки това, ще споменем спецификациите на Fabia-та. Тя излиза от завода с 1.6-литров бензинов мотор с оптималната мощ от 290 конски сили и оптимален въртящ миг от 425 нютон метра. Задвижването е на четирите колела, а скоростната кутия е секвенциална механична с 5 предавки. Най-вероятно ще забележим някои промени, само че повече информация ще разберем в идващите седмици, когато Кен Блок и Алекс Гезомино ще се включат в първото си публично съревнование с новата машина.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР