След като преди 30 години McDonald`s се превърна в символ

...
След като преди 30 години McDonald`s се превърна в символ
Коментари Харесай

Още една глобална компания напуска напълно Русия

След като преди 30 години McDonald`s се трансформира в знак на смяната, когато отвори първия си ресторант в Москва, със започването на нашествието в Украйна веригата краткотрайно затвори повече от 800 ресторанта. Сега управлението реши да напусне Русия изцяло, написа CNN.

Веригата ще продаде бизнеса си в Русия, заявявайки, че " филантропичната рецесия, породена от войната в Украйна, и ускоряващата се непредвидима оперативна среда са предиздвикали McDonald`s да заключи, че продължаването на собствеността върху бизнеса в Русия към този момент не е издръжливо, нито е поредно с полезностите й. "

През март, малко след началото на войната, McDonald`s последва други западни компании и краткотрайно затвори своите заведения за хранене в Русия.

След като продажбата бъде финализирана, съветските заведения за хранене няма да имат право да употребяват името, логото или менюто на McDonald`s. На чиновниците им към момента ще се заплаща до приключването на договорката и работата им ще остане, с който и да е евентуален покупател.

Главният изпълнителен шеф Крис Кемпчински споделя, че се гордее с над 60 000 служащи,

Решението поставя незабравим завършек на тридесетилетните връзки на McDonald`s с Русия. McDonald`s отвори вратите на първия си ресторант в Москва на 31 януари 1990 година Тогава са обслужени над 30 000 души, а площад Пушкин остава отворен с часове по-късно от плануваното заради тълпите.

Пристигането в Москва беше освен това от Биг Мак и пържени картофи, означи Дара Голдщайн, специалист в Williams College. Това беше най-яркият образец на опита на президента на Съветския съюз Михаил Горбачов да отвори своята разпадаща се страна за външния свят.

„ Излизането на McDonald`s е идната форма на изолираност, който в този момент би трябвало да гледа в страната за вложения и развиване на потребителската марка ", сподели Нийл Сондърс, ръководещ шеф на GlobalData. Той добави, че други западни марки заемат " кардинална позиция във връзка с концепциите за независимост и народна власт " и преразглеждат бизнеса си в Русия.

McDonald`s ще загуби доста от напускането на Русия - сред 1,2 милиарда и 1,4 милиарда $. В последния си доклад за приходите компанията споделя, че затварянето на заведенията за хранене му в Русия му е коствало 127 милиона $ през последното тримесечие. Близо 27 милиона $ идват от разноски за личен състав, заплащания за лизинг и доставки. Другите 100 милиона $ са от храна и неща, които ще би трябвало да изхвърли.

McDonald`s имаше 847 ресторанта в Русия в края на предходната година, съгласно инвеститорски документ. Заедно с други 108 в Украйна, те съставляват 9% от приходите на компанията през 2021 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР