След като правителството успя да елиминира президента Румен Радев от

...
След като правителството успя да елиминира президента Румен Радев от
Коментари Харесай

УДАР! Управляващите елиминираха Радев. Мария Габриел отива на срещите на върха

След като държавното управление съумя да отстрани президента Румен Радев от срещата на върха на НАТО във Вилнюс през юли, в този момент кабинетът е на път да направи това и от срещата на върха по самодейността „ Три морета “. Този път ударът против президента е още по-силен, откакто от 2017 година той непроменяемо е бил на тези срещи. Става дума за общо 6 поредни форума на върха в Букурещ, София, Талин, Любляна, Варшава и Рига, написа Сега.
Според известие на Външно министерство, този път вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел ще управлява българската делегация на Осмата среща на върха на Инициативата „ Три морета “. Събитието ще е в сряда и четъртък в Букурещ, Румъния.
Форумът събира водачите на 12-те страни участнички, с цел да обсъдят основни тематики, свързани с спомагателни благоприятни условия за стимулиране на икономическото развиване, усилване на съдействието, подсилване на сигурността в района, възстановяване на районната съгласуваност и активизиране на нужните вложения за значими за района инфраструктурни планове.
В рамките на Срещата на върха ще бъде призната взаимна Декларация, отразяваща общите цели и предпочитани тематики за страните участнички в Инициативата.
Румъния е първата от страните участнички в самодейността “Три морета ”, която провежда среща на върха за повторно. По време на форума Клаус Йоханис ще показа резултатите от мандата на страната отпред на самодейността (юни 2022 година – септември 2023 г.). В края на полемиките се чака да бъде призната взаимната декларация, с която Гърция ще стане 13-ата участваща страна в Инициативата като пълновръстен член, а Украйна и Република Молдова ще получат статут на асоциирани членове.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР