След като правителството противопостави училищата срещу кръчмите и моловете, Сдружението

...
След като правителството противопостави училищата срещу кръчмите и моловете, Сдружението
Коментари Харесай

Сдружението на заведенията поиска нов локдаун, плаши с протести

След като държавното управление опълчи учебните заведения против кръчмите и моловете, Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията желаеха налагането на нов „ двуседмичен цялостен локдаун “.

След като бяха затворени в края на октомври, заведенията за хранене бяха отворени още веднъж на 1 март с работно време до 23 часа по разпореждане на премиера Бойко Борисов. Преди тях бяха отворени за работа молове и фитнеси. Последва внезапен скок на заболелите и умрелите от ковид у нас. Въведоха се местни ограничения, които се ограничиха до прекосяване на учениците от 5 до 12 клас на отдалечено образование.

С днешна дата обстановката е още веднъж липса тук-там в лечебните заведения и апел на лекарите да бъдат пощадени, тъй като изнемогват, а България е съвсем напълно в алената зона, като се изключи област Търговище.

Така едвам през днешния ден заведенията премислиха позицията си, която дащитаваха до неделя, и желаеха цялостно затваряне на всичко в страната като се изключи аптеки и хранителни магазини.

" Идеята за отчасти двуседмично затваряне на фитнеси, молове и заведения няма да докара до нужните резултати. Всъщност, за следващ път никой не показва какви са задачите и при какви равнища на разпространяване на болестта, бизнесът ще заработиотново. Защото никой не ви има вяра, че " локдаунът " ще е единствено за 14 дни. Подобен интервал на блокиране е вероятен единствено, в случай че той обгръща безусловно всички обекти и държавни институции, като се изключи тези от първа нужда ", се споделя в позиция на двете организации изпратена до медиите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР