След като поставихме въпроса, може би 2-3 часа по-късно, Росен

...
След като поставихме въпроса, може би 2-3 часа по-късно, Росен
Коментари Харесай

Нинова: Имунитетът на Борисов стои на трупчета на бюрото на Желязков

" След като поставихме въпроса, може би 2-3 часа по-късно, Росен Желязков пристигна, сподели, че е сбъркал, поправя се и го качи пред мен ".

Това описа на брифинг в Народното събрание лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова за имунитета на Бойко Борисов.

" До през днешния ден, когато поставихме въпроса, неговият имунитет не беше подаден по реда, по който е належащо, т.е нямаше го. Подал го в кабинета на Росен Желязков и стои на трупчета. Не е завършен фактическия състав, не е изпратен този имунитет в деловодството, не е показан на страницата, не е изпратен в прокуратурата. Стои на бюрото на Росен Желязков и Борисов лъже и баламосва българския народ и споделя " Ама аз съм си го подал ". Ама къде си го подал? Не там, където би трябвало, т.е той не е влезнал в действие. Може да си го е подал в кафенето в Банкя, само че това не значи, че го е подал по реда, по който би трябвало ", разяснява Нинова.

Тя попита за какво на всички останали депутати документите за отвод от имунитет са в деловодството и на страницата на Народното събрание, само че не и този на Борисов.

В началото на днешното съвещание сътрудниците ѝ Георги Свиленски и Иван Ченчев още веднъж повдигнаха въпроса за депутатската протекция на водача на ГЕРБ. Те обясниха, че той към момента не е подал отхвърли си, а ръководителят на Народно събрание Росен Желязков описа, че и двамата са видели досието с документите и Свиленски даже се опитал да я вземе, с цел да я занесе в стаята на Българска социалистическа партия. Той пък от своя страна отхвърли - взел я, с цел да я занесе в деловодството.

В началото на пленарното съвещание в петък Българска социалистическа партия още веднъж попитаха какво е станало с имунитета на Борисов. Тогава Желязков им отговори, че и той, и Димитър Аврамов от Движение за права и свободи са се отказали от тях. По-късно думите му бяха доказани и от самия Борисов. Желязков, който е правист по обучение, изясни, че наказателното гонене може да почне сега, в който народен представител се е отказал от закрилата си.

Отказът на Борисов към момента не е качен на формалния уебсайт на Народното събрание.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР