След като получи от президента Румен Радев третия и последен

...
След като получи от президента Румен Радев третия и последен
Коментари Харесай

Нинова покани протестните партии на открити за медиите преговори

След като получи от президента Румен Радев третия и финален изследователски мандат за сформиране на държавно управление, водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова предложения трите протестни партии " Изправи се БГ! Ние идваме " (ИБГНИ), " Демократична България " (ДБ) и " ИТН " (ИТН). От " Позитано " 20 оповестиха, че срещата с ИБГНИ е планувана за неделя – 29 август, от 14 часа, с Демократична България се предлага да се беседва на 31 август – вторник, от 10 часа, а Има Такъв Народ са оставени за най-после – 1 септември, сряда, от 11 часа.

Нинова е предложила срещите с политическите сили, от които чака поддръжка за съставяне на постоянен кабинет, да бъдат открити за медиите.

Пред публицисти тя изясни това свое искане с аргумента, че в такива комплицирани моменти стартират всевъзможни операции, клюки, корист с информация, злословия, които биха навредили на един сериозен развой на договаряния. Затова ще предложим всичко, от начало до край да бъде обществено, сподели тя.

Ще беседваме с всяка от партиите по настрана и по-късно ще създадем и четиристранна среща, съобщи още Нинова. Според нея позицията на Слави Трифонов е значима, без Има Такъв Народ не може да има постоянен кабинет, защото те са първа политическа мощ.

Корнелия Нинова не разяснява дали Българска социалистическа партия към този момент имат претендент за министър председател, до момента в който не се срещнат с другите партии и добави, че в седемдневен период - до другия петък, ще излъчат министър председател . Най-вероятно преди този момент - в четвъртък, ще има съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия и съдружните сътрудници, на което да се разиска постигнатото от диалозите с трите партии и да се вземе решение от груповия орган на левицата. Ще бъдат динамични дни до идващия четвъртък, съобщи соцлидерът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР