След като получи неприятен шамар от Миньор (Перник) в последния

...
След като получи неприятен шамар от Миньор (Перник) в последния
Коментари Харесай

Черно море-БАСК взе гейм на шампиона, но загуби

След като получи противен пестник от Миньор (Перник) в последния кръг от Суперлигата, Нефтохимик 2010 (Бургас) се върна на победния път. Тимът на Найден Найденов се наложи с 3:1 (19:25, 25:16, 25:16, 25:18) над Черно море-БАСК в мач от пети кръг на волейболното състезание.

 
Срещата в бургаската зала „ Младост ” стартира с доминация на гостите от Варна, които без проблем поведоха с 1-0. След това първенците демонстрираха същинското си лице и без особени проблеми завоюваха останалите три елементи.
 
В основата на успеха на Нефтохимик беше положителния начален удар, от който отборът завоюва 12 директни точки против едвам 3 за волейболистите на Черно море, както и положителната игра на обсада, където още веднъж наддделяха (14-4). Те бяха по-добри в офанзива (50%-43%) и по-стабилни при посрещането (55%-47%).
 
Най-резултатен за триумфа на бургазлии беше Валентин Братоев с 18 точки (3 аса, 2 блока, 57% положително посрещане и 43% успеваемост в атака), а Георги Петров добави 17 точки (2 аса, 3 блока, 42% положително посрещане и 57% успеваемост в атака). За Черно море Стефан Иванов осъществя 18 точки (3 аса, 1 блок и 42% успеваемост в атака).
 
Преди изиграването на останалите мачове от кръга Нефтохимик 2010 оглави класирането в Суперлигата с 4 победи и 1 загуба, а Черно море БАСК заема осма позиция с 2 победи и три загуби.
 
В идващия кръг на 3 ноември Черно море приема Тетевен Волей във Варна, а Нефтохимик ще бъде хазаин на ЦСКА в Бургас.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР