След като първо сметна, че е нарушен балансът между правото

...
След като първо сметна, че е нарушен балансът между правото
Коментари Харесай

Мнозинството в Съдийската колегия на ВСС призова за въздържаност от провокации

След като първо счете, че е нарушен салдото сред правото и справедливостта, през днешния ден болшинството в Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет прикани за умереност от провокации, съблюдаване на законовия ред и ценене на независимостта на правосъдната власт.

Обръщението към обществото е във връзка случая "Джок Полфрийман ", само че не е гласувано от всички. Отвод са си създали Боян Магдалинчев - представляващ Висш съдебен съвет и Севдалин Мавров, а срещу са дали своят вот Боян Новански и Стефан Гроздев.

"Недопустимо държание е отправянето на обиди, клюки и операции, поставящи под въпрос професионалната подготвеност на арбитър, както и апели за разпра със магистратите, на което сме очевидци към сегашния миг ", написа в обръщението на кадровиците.

"Всяка форма на вербална офанзива, ориентирана против личността на магистрата, опит за физическо влияние и заклеймяването на съдии по отношение на осъществяването на служебните пълномощия, е засягане на независимостта на правосъдната власт, счита от съдийската гилдия. Според множеството членове ескалиращата словесна експанзия основава заплаха за обществения мир и може да прерасне в принуждение и физическа разпра ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР