След като няколко международни медии публикуваха кадри на група сирийски

...
След като няколко международни медии публикуваха кадри на група сирийски
Коментари Харесай

Синдикат на МВР: По граничните ни полицаи се хвърлят камъни, дървета и бутилки

След като няколко интернационалните медии разгласиха фрагменти на група сирийски мигранти, по които се стреля, граничните служители на реда от турско-българската граница настояват, че не знаят за случай на пукотевица по мигранти и им е мъчно да повярват, че някой ще стреля против хора, които хвърлят камъни.
Прочетете още
От Бургаската прокуратура също споделят, че нямат такава информация.

„ Нямаме информация за пукотевица на границата на 3 октомври. Съобщавали сме за случаи на нападателно държание от страна на мигранти към чиновниците от гранична полиция “, сподели Генади Тенев от синдиката на Министерство на вътрешните работи пред BTV.

„ Нямаме информация от кое място се чува създаденият изстрел, мястото от фрагментите не ни е познато, нямаме и данни за пукотевица по мигранти. Имаме обаче нахлуване на чиновници. Те за това носят оръжие – с цел да пазят и държавната граница, и своя живот, и живота на сътрудниците си.

Не мога да разясня съответния случай – на клипа нито има дата, нито мястото ни е познато. Има обаче случаи, при които мигранти хвърлят камъни, дървета и бутилки по граничните служители на реда. Има и счупени стъкла на коли и на кабинки. Когато обаче тези дейности идват от турска територия, нашите чиновници не могат да реагират “, уточни още Генади Тенев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР