След като не успя да дискредитира Киев на 12-ата сесия

...
След като не успя да дискредитира Киев на 12-ата сесия
Коментари Харесай

Унгария слуша Москва по украинския въпрос

След като не съумя да дискредитира Киев на 12-ата сесия на Форума на Организация на обединените нации по въпросите на националните малцинства „ Образование, език и права на малцинствата “, извършена на 28-29 ноември в Женева, съветската страна реши да употребява „ тежка артилерия “: унгарският парламент се обърна към съветския си настойник - Руската държавна дума - сякаш за сливане на напъните за отбрана на езиковите права на националните малцинства в Украйна, сочи разбор на главните украински медии.

Активирането на от дълго време създадената тематика на Кремъл за тормоз на националните малцинства в Украйна излезе отпред на редица значими геополитически събития. По-специално, в антре на срещата на върха на НАТО в Лондон на 4-6 декември и преди Нормандската четворка.

Будапеща продължава да повтаря на външнополитическата сцена всички разкази, които са от изгода за Кремъл. По-специално, както думите на ръководителя на Държавната дума Вячеслав Володин за „ изтеглянето на райони от Украйна “, по този начин и думите на посланика на Унгария в Украйна Ищван Идярто за унгарската автономност - това са авансово изчислени осведомителни хвърляния, с цел да се окаже напън върху украинските управляващи в навечерието на Нормандския формат, който ще се състои на 9 декември тази година в Париж.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР