След като настоящият президент на САЩ Доналд Тръмп се обяви

...
След като настоящият президент на САЩ Доналд Тръмп се обяви
Коментари Харесай

„Взривоопасна ситуация“ - германският министър на отбраната се страхува от конституционална криза в САЩ

След като актуалният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп се разгласи за победител в тазгодишните избори и предизвести, че ще сезира Върховния съд за измами още преди да бъдат преброени гласовете на милиони американци, немският министър на защитата Анегрет Крамп-Каренбауер предизвести, че обстановката в Съединените щати е „ взривоопасна “ и че страната е изправена пред евентуална конституционална рецесия, съобщи Си Ен Би Си.

„ Ситуацията е извънредно взривоопасна. Много специалисти с право установяват, че това може да докара до конституционална рецесия в Съединени американски щати. Това е нещо, което ни тормози доста. “, съобщи военният министър пред немският ефирен канал Зе Де Еф.

Коментарите на Крамп-Каренбауер, която бе спрягана за правоприемник на немския канцлер Ангела Меркел, преди да поеме министерството на защитата, пристигнаха след пост на Тръмп в Twitter, в който той съобщи, че демократите пробват да „ откраднат “ изборите. Социалната мрежа отбелязя известието като такова, което съдържа непотвърдени обстоятелства и подвеждаща информация.

„ Искаме всякакво гласоподаване да спре. Не желаеме да намират никакви бюлетини в 4 часа сутринта и да ги прибавят към листата. “, написа още Тръмп в обществената мрежа, като добави, че ще се обърне към Върховния съд.

Милиони гласове, изключително тези, изпратени по пощата, към момента не са регистрирани. Надпреварата сред двамата претенденти за президент е извънредно оспорвана, като по последни данни Байдън води с 224 гласа в изборната гилдия против 213 за Тръмп. За да стане президент, един от претендентите би трябвало да събере най-малко 270 гласа.

Ръководителят на предизборния щаб на Байдън Джен О`Моли Дилън дефинира мненията на президента републиканец като „ скандални “, „ невиждани “ и „ неточни “.

„ Тези изявления са възмутителни, защото те съставляват очевиден опит да се лишават демократичните права на американските жители. Преброяването няма да спре. То ще продължи, до момента в който всеки съответно подаден глас не бъде регистриран. Защото това плануват нашите закони – законите, които пазят конституционалното право на американците да гласоподават “, разяснява тя, като даде обещание да предприеме правни ограничения, в случай че Тръмп сезира съда.

 „ Ако президентът извърши опасността си да се обърне към съда, с цел да се опита да спре надлежното броене на гласовете, нашите екипи от адвокати са подготвени да подхващат дейности против това. Те ще завоюват “, добави Дилън.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР