След като минаха няколко дни, вече се чувстваме по-добре, разказва

...
След като минаха няколко дни, вече се чувстваме по-добре, разказва
Коментари Харесай

Бащата На Най-Пострадалото Момче В Болоня Разказа Преживяния Ужас!

" След като минаха няколко дни, към този момент се усещаме по-добре ", споделя едно от момчета пред Нова телевизия.

" Вече всички са спокойни, което е най-важното. Очакваме тези, които са в болница да се приберат ", съобщи различен от учениците. " Досега всичко, което сме правили е доста забавно. Очакваме още забавни неща. Всички си оказваме помощ, пристигнали сме като семейство ", добави той.

Децата са извънредно признателни на медиците, която им оказват помощ. По думите им напрежението след гърмежа към този момент отшумява, остава единствено загатна.

Директорката на учебното заведение остава с децата, Министерство на външните работи пък спомага на бащата на най-тежко потърпевшото момче да отиде на място.

" Не може да върви, защото са му обгорели ходилата. Но значимото е, че са живи ", сподели за Нова телевизия Георги Вълчанов. " Изплашили се изначало, като виждат дим и споделили: " Давай да бягаме! ". И потеглят да бягат, само че през това време има и гърмеж. За страдание ги застига и ударната вълна. Добре, че ги е хванала откъм гърба. Щеше да бъде по-сериозно, в случай че беше ги хванала начело ", разяснява още Вълчанов.

Впоследствие той научава, че синът му има изгаряния с изключение на по краката, и по ръцете и тила.

" Първо е бил в една болница, след това са го преместили с хеликоптер в друга - в Чезена. Засега споделя че е добре - душевен. Като беседвам с него, виждам че се стабилизира ", споделя още бащата.

Късно нощес на посещаване при момчето бе и дипломат Марин Райков. Лекарите в болничното заведение са съобщили, че идващите 10 дни са извънредно значими за лечението на детето. От това ще зависи дали ще се наложи да бъде оперирано.

Италианските локални управляващи оповестиха през вчерашния ден, че вредите от пожара и последвалия гърмеж на италианската автомагистрала А14 край Болоня възлизат по предварителни оценки на 10 милиона евро.

При тежката злополука в понеделник и последвал гърмеж на цистерна край италианския град Болоня бяха ранени 145 души, измежду тях и седем български единайсетокласници. На място почина водачът на цистерната.

Основната версия за случая е, че водачът на камиона е задремал зад кормилото. Автомагистралата към този момент е отворена за придвижване.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР