След като коалицията ПП-ДБ отказа на ГЕРБ съвместно управление, очаквам

...
След като коалицията ПП-ДБ отказа на ГЕРБ съвместно управление, очаквам
Коментари Харесай

Експерти в спор: Луди ли са ПП и ДБ, че не искат да са в коалиция с ГЕРБ

След като обединението ПП-ДБ отхвърли на ГЕРБ взаимно ръководство, чакам ГЕРБ да се обърне за диалог и  към другите партии. Поне такава беше поръчката на Бойко Борисов. Но в никакъв случай не вярвайте на думите на някогашния министър председател, защото той е посочил, че работи съгласно ситуацията. А за мен такава хартиена коалиция, преповторена като ръководеща, не е добра нито за страната, нито за самите участници.

Това разяснява пред Нова тв политологът Светослав Малинов. 

Затова аз бих се съсредоточил върху втория мандат, който към този момент стартира да се обрисува като действителна опция. Освен несъмнено, в случай че Борисов не се обърне към възпроизвеждане на хартиената коалиция. След втория мандат отговорът става най-възможния, само че е рано за него, уточни той.

Компромис сред първите и вторите може да се реализира с втория мандат, в случай че се съсредоточат върху съответни политики, само че без фигури на ГЕРБ, добави той.



Решението е да се направи държавно управление на краткотрайното помирение преди да се запътим към последващи избори, които ще бъдат нездравословни за страната. Тук не става дума някой да стане пленник на който и да било. А да се преходи към новата политическа конюнктура след локалните избори. Това, което в този момент би трябвало да се закрепи е равноотдалечени политически фигури с ясната поръчка, че никой не е удовлетворен. Тази мода да се афишира втория, декларирал, че не желае да поддържа първия, за вманиачен, доста апелирам. Има политическа логичност в това. Да не искаш да си в коалиция с ГЕРБ не е полуда, разяснява той в отговор на коментар на политическия психолог Росен Йорданов, че Политическа партия и Демократична България с държанието си показват демонстрация на психологично заболяване. 



Така е, само че те не желаят за беседват с ГЕРБ, уточни Йорданов. 

Разговори ще има, те го споделиха, за политики, за значимите решения, които не търпят отсрочване, а не за личностите, изясни Малинов.

Такова държание може да ви докара до ръба и да паднете. Без разговор сходно държание наподобява неуместно, настоя Йорданов. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР