Високата кръвна захар е известна още като хиперглекимия. Това е

...
Високата кръвна захар е известна още като хиперглекимия. Това е
Коментари Харесай

Полезните храни при висока кръвна захар

Високата кръвна захар е известна още като хиперглекимия. Това е положение, при което равнищата на захарта в кръвта са над естествените стойности. Може да бъде породено от погрешно хранене, липса на физическа интензивност, стрес и други здравословни проблеми.

 

Начина на живот и са от значително значение. Активността, честите извършения и разходки и вярното хранене би трябвало да се трансфорат в рутина, с цел да се чувствате добре.

 

В идващите редове ще разгледаме причинителите на високата кръвна захар, както и методите да се поддържате тонизирани и здрави, макар диагнозата.

 

Източник на изображение: FreePik.com
Причини за висока кръвна захар
Повишаването на кръвната захар може да бъде породено от генетични фактори, или да се предава по завещание. Това са случаи, в който можете да вземете превантивни ограничения с цел да се избегне появяването на положението, само че предразположението на организма ви към повишение на кръвната захар ще остане.

 

В другите случаи, когато нямате влечение към хиперглекимия, главните причинители на положението са неналичието на придвижване и неправилното хранене.

 

Останалите фактори, които предизвикват висока кръвна захар са:

 
Повишен инсулин – при диабет вид 2, или при хора с инсулинова устойчивост, организма не може да създава задоволително инсулин, което води до високи равнища на захар.
 
Стрес – стресът покачва равнищата на захарта в кръвта, тъй като освобождава хормони като адреналин и кортизол.
 
Прием на медикаменти – медикаменти като стероиди, диуретици и антидепресанти, покачват равнищата на захарта.
 
Инфекции и болести – някои болести и инфекции покачват равнищата на захарта. Пример за такива заболявания са грипът, пневмонията и други вируси и инфекции.
 
Гестационен диабет – при някои дами, бременността може да аргументи краткотрайно увеличение на равнищата на захарта в организма. Това положение е познато и постоянно срещано и е известно като гестационен диабет.
 

Всеки от тези фактори, може да бъде причина за повишение на равнищата на кръвната захар и би трябвало да бъдe взет под внимание при диагностицирането на хиперглекимията и предварителната защита и.
Как да вземем ограничения против болестта
Както към този момент споменахме, здравословния метод на живот е основен фактор за лекуване и предварителна защита на множеството болести.

 

Избягвайте храни с високо наличие на захари и бързите храни. Зеленчуците, пълнозърнестите и високопротеинови храни са здравословната опция. Когато подбирате деликатно храната си и избирате варианти, които са удобни за вярното действие на организма, ще забележите че сте по-енергични, чувствате се добре и сте по-продуктивни.

 

Редовните извършения също са значими с цел да бъдем в добра физическа форма и да се усещаме добре. Физическата интензивност оказва помощ да се управлява равнището на захарта и ускорява метаболизма. С чести разходки, тренировки и придвижване, ще подсилите имунитета си, ще подобрите здравето си и ще намалите телесното си тегло, а високото телесно тегло е един от най-рисковите фактори предвещаващи висока кръвна захар.
Храни, които би трябвало да заобикаляме при висока кръвна захар
За да си съставите здравословен хранителен режим е значимо да знаете какви храни да приемате и кои - да избягвате. Ето лист с храните, които покачват риска от висока кръвна захар и не би трябвало да се одобряват, в случай че към този момент сте диагностицирани с такава:

 
Захар и сладкиши Бял самун Картофи и артикули от картофи Газирани питиета и сокове Паста и бял ориз Сладки плодове Алкохол
 

Ако изтриете тези храни от менюто си, риска от повишение на кръвната захар ще спадне доста.
Здравословни храни при висока кръвна захар
Храните, които би трябвало да прибавите в менюто си, когато изготвяте хранителния си режим са следните:

 
Зеленчуци и цитрусови плодове Пълнозърнести храни Полезни мазнини, като авокадо, ядки и бадеми Бели меса и риба Нискомаслени млечни артикули
 

Тези хранителни артикули оказват помощ за управлението на високата кръвна захар, покачват опцията на организма да усвоява веществата и усъвършенстват здравето ви.
Подобряване на метода на живот
Важно е да се фокусирате върху метода си на живот, когато желаете да подобрите здравословното си положение. Избягвайте нездравословните храни, движете се постоянно и се занимавайте с неща, които ви носят наслаждение, с цел да намалите напрежението и напрежението.

 

Подкрепата от фамилията и приятелите също е значима, когато вършиме сходни промени в всекидневието и рутината си. Заобиколете се с хора, които ви поддържат и схващат и не се отхвърляйте от задачите, които сте си сложили. Ако сте непрекъснати и деянията твърдоглавие и дисциплинираност, резултатите няма да закъснеят.

 

* публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР