След като Кирил Петков тази сутрин обяви, че е предлагал

...
След като Кирил Петков тази сутрин обяви, че е предлагал
Коментари Харесай

Защо Дунчев остана извън “Промяната”, а Бачийски е непоклатимо първи в Бургас

След като Кирил Петков тази заран разгласи, че е предложил своето водаческо място на бореца против горската мафия, някогашен народен представител от Политическа партия, предложи ексцентричен и друг взор за финалното редене на листите.

“24 часа ” го разгласява без коментар и резервира анонимността на политика, който взе участие и в тези избори, по негова молба. Готови сме да се чуят и да публикуваме и други позиции в този спор.

“Не съчувствува на ултиматума на Александър Дунчев, че в случай че не го върнат лидер на листата в София област, ще споделя за това, което се случва в “Продължаваме смяната ” отвън телевизионните студия.

Смятам, че драматургията на появяването му беше неприятна и че погрешно сътвори чувството за службогонец, който се бори за пост.

В същото време никой не оспорва и не се тормози да вземем за пример от съществуването на непоклатимия Константин Бачийски като лидер на “Промяната ” в Бургас макар неговите необикновени гласувания като народен представител в последния парламент.

Първо, Дунчев можеше да одобри да е втори, тъй като има голям престиж в София област. И щеше вероятно да пребори първия от " Демократична България ", чието име не се сещам.

Но за Дунчев и за Зелените това премахване беше оценка. И той, както и доста негови симпатизанти, не одобриха тази оценка, която моите сътрудници им дадоха.

Защото съм очевидец на непрестанните опити на Дунчев да „ прокара “ зелените позиции в управлението на Политическа партия. Свидетел съм на извънредно мощната му реакция, когато " Промяната " подари земеделското министерство на Българска социалистическа партия и не „ извади “ от него Агенцията по горите. Ангажимент, който бяхме поели в предизборната акция.

Свидетел съм по какъв начин неведнъж на вътрешни сбирки Дунчев ни подлагаше на критика, че това, което Българска социалистическа партия и Политическа партия вършат, по нищо не се отличава от това, което е правил Борисов. Казваше ни го, само че в никакъв случай не позволи ерес.

Но ръководещата коалиция беше значима и Дунчев, както самичък разказва себе си, се трансформира в значка на ревера на Политическа партия.

И съм уверен, че лекото „ изместване “ на Дунчев от първо на второ място, когато е ясно, че Демократична България няма въздействие в София област и при ясната визия, че от този район не може да влезе повече от един народен представител, не беше съдружно, а лидерско решение тихичко да се отърват от Дунчев, с цел да е по-спокойно в идната коалиция.

И да, Дунчев получи предложение да „ води “ различен град или район, само че той вярно прочете това като отрицание на управлението към неговите позиции във връзка с протичащото се в горския бранш.

И в случай че към Дунчев има звук, в това време никой от " Демократична България " не се вълнува, че във значимия Бургас, отпред на листата застава Константин Бачийски. Въпреки че там има доста мощни и разпознаваеми десни фигури.

Този проблем обаче е много по-прост. През 2014 година Бачийски е претендент за евродепутат от Патриотите на Валери Симеонов и член на партия " Средна европейска класа ". На локалните избори през 2015 година към този момент е общински консултант, а на идващите локални избори и претендент за кмет от името на " Средна европейска класа ", само че не съумява против Димитър Николов. През 2021 година става народен представител от “Продължаваме смяната ” след огромните борби за плажа “Корал ”, където явно е утвърден от бащата на Кирил Петков - Петко.

Въпреки че знаехме неговата партийна връзка с Валери Симеонов, макар че бойкотираше построяването на структури на Политическа партия в Бургас и района, този човек без никакви разногласия още веднъж е лидер в Бургас.

И до момента в който през днешния ден Кирил Петков с право разгласи, че е благополучен, че по времето на неговото премиерство България е застанала на вярната страна на войната, като народен представител от Политическа партия по какъв начин гласоподава Бачийски?

Той е единственият, неподкрепил декларацията на Народно събрание против експанзията на Русия и в поддръжка на Украйна. Той е и един от двамата от Политическа партия, дали своят вот против даването на оръжие на Украйна.

Най-малко 5 са откровените проруски гласувания на Бачийски, което не тревожи Кирил Петков. Напротив.

И по тази причина, безспорната фигура на Бачийски просто се вписва, без коментар като лидер на листата на обединението.

Никой не помни към този момент, че заради острата реакция на Има Такъв Народ в Народното събрание Бачийски не бе определен за началник на комисията по антикорупция, тъй като няма да се бори против нея.

Всичко това прави Дунчев недопустим, а Бачийски – потвърден водач в Политическа партия.

А изборът сред Дунчев и Бачийски е толкоз елементарен и явен, че не би трябвало изобщо да стои ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР