След като измериха сърдечния ритъм на 50 киномани на различна

...
След като измериха сърдечния ритъм на 50 киномани на различна
Коментари Харесай

Учени определиха най-страшния филм на ужасите

След като мериха сърдечния темп на 50 киномани на друга възраст, специалисти от английската компания Broadband Choices дефинираха кой е най-страшният филм на ужасите, написа Forbes.

По време на изследването участниците са прекарали общо към 120 часа, гледайки 50 от най-популярните филми на ужасите. Междувременно изследователите са сравнявали сърдечния темп на публиката, отчитайки разликата при гледане на по-спокойни и по-страшни подиуми.

Според резултатите от опита учените са разпознали 35 кино лентата, на които публиката е реагирала най-активно. На първо място като най-страшен филм на ужасите е класиран филмът Sinister (от 2012 г.) на режисьора Скот Дериксън. По време на гледане на кино лентата пулсът на феновете е бил приблизително 86 удара в минута или с 32% по-ускорен, в сравнение с по време на покой (65 удара в минута). В същото време в един от най-страшните моменти аудиторията е била толкоз уплашена, че сърцата им са биели със 131 удара в минута.

Сред петте най-ужасяващи кино лентата са още Insidious, The Conjuring, Hereditary и Paranormal Activity. Изследването е извършено в интервала 15-30 септември 2020 година

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР