След като има толкова много хора, които твърдят че не

...
След като има толкова много хора, които твърдят че не
Коментари Харесай

Мислехме, Че Поне В Неделя Ще Си Отдъхнем, Но Телевизорът Прегря От Лютия Скандал Между Герб И Бсп Рано Сутрин!

След като има толкоз доста хора, които настояват че не са осведомени, очевидно би трябвало да се направи повече за публичността. Заради това и ние от ГЕРБ настояхме да се дава информация за всичко по ремонта всяка седмица. И тъкмо това се прави.

Трудно е да се направи оценка в този момент че има недостатъци. Това не е една мелодия, която да изсвириш открай до край. Това е огромен план, който вклчва подземна инфраструктура, рекострукция на няколо площада. Ако отидете там, ще видите, че са струпани строителни материали. Всички тези разногласия и кавги са офанзива на политическите ни съперници. Така бе и преди този момент, при предходни основни поправки в столицата.. След края на тези ремонтите обаче всичко се успокои тогава.

Има в обособените стадии много съществени равнища на надзор. Те са свързани с инженерни инспекции, със строителен надзор. Когато има строителна площадка и по нея видите струпани материали и 100 – 200 служащи, които извършват разнообразни етапи от този план – полагане на релси, настилки, обикновено е човек да не може да си показа по какъв начин всичко ще наподобява най-после в повсеместен облик. Такава нервност имаше и към ремонта на „ Цариградско шосе “, към завода за боклуци. Твърдяха че няма да стане, а в този момент са на друго мнение.

Има всекидневен надзор на тези обекти. Нищо не може да бъде приключено в случай че проектанта не го поддържа, по-късно си има и комисия по контрола. Заместник-кметът Евгени Крусев е конаднирован всекидневно на този ремонт.

Доста сериозните наказания, които ще бъдат наложени на фирмата-изпълнител, в случай че нещо не е добре напарвено най-после, са задоволителна гаранция за това, че нещата ще се получат.

Естетиката е най-сложният въпрос, на който може да се отговори. Заради това и има конкурсна процедура, в която специалисти са дали своето мнение.

На фотосите ми изглеждаше неуместно тези плочки да са пред „ Седмочисленици “, само че на място се вижда, че това са нюанси на сивото, които не подтискат.

Явно е че опозицията бе на митинга пред Общината, само че това за мен не е значимо. Важно е ремонтът да бъде обществен. Отчетите да бъдат обществени и да подсигуряваме, че няма да бъде изхарчен нито един лев, в случай че няма качество, написа Пик. Март месец дано се разходим из цялата зона и тогава да разясняваме “.

„ Това, което се получава, особенно пред „ Седмочисленици “, не ми харесва – сподели Милка Христова, общински консултант от Българска социалистическа партия. - Концепцията е неверна, като това е мнение освен на мен, само че и на множеството жители. Опита да изпъкне силуета на църквата е безразсъден. Стигна се до тук заради неналичието на задоволително бистрота. Гражданите бяха шокирани и сюрпризирани поради това, че когато се правеха публични допитвания и това, което се вижда в този момент, като реализация, са радикално разнообразни. Хората желаят допустима социална среда.

Управлението на Столична община има проблем с ръководството на капиталовата си стратегия. Едва ли е обикновено когато се регистрират те да споделят, че са изпълнили 47 % от нея, а в тази стратегия да няма нито одит, нито ред за разбор за какво не се извършва качеството.

Казват, че групата на ГЕРБ изисква ежедневни доклади, което прави обстановката още по-абсурдна.

Никой не може да убеди граждатните, че когато обособени стадии се извършват некачествено, най-после всичко ще е наред. Докато ГЕРБ и Общината отхвърлят да одобряват че има проблем с капиталовия план и контрола, нещата няма да се оправят.

Интересно ми е да видя във връзка цвета и типа на плочките пред „ Седмочисленици “ какъв надзор е изработен. За мен подобен няма. Не приказваме за качество единствено, само че и за хармония.

Гражданите би трябвало да са съучастници и очевидци във всеки един детайл, особенно когато става дума за цветовите детайли. В такива поправки би трябвало да има оптимално консесус с жителите. В Европа преди такива поправки се вършат допитвания с години.

Винаги при такива проблеми се споделя, че опозицията желае да извлече някакви политически дивиденти. Твърдя, че Столична община има проблем с капиталовата си стратегия и до момента в който това не бъде позволено обстановката няма да се промени. Докато неглижираме казуса крайният резултат няма по какъв начин да е добър. Това сплоти лявото и дясното в митингите, което е позитивно за нас “.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР