След като главният прокурор поиска от Европарламента да свали имунитета

...
След като главният прокурор поиска от Европарламента да свали имунитета
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Вярвам в невинността на Елена Йончева

След като основният прокурор изиска от Европарламента да смъкна имунитета на Елена Йончева, водачът на Българска социалистическа партия съобщи, че има вяра в невинността й.

Във Facebook профила си Корнелия Нинова добавя, че депутатите на " Българска социалистическа партия за България " в Европарламента поддържат Йончева единомислещо, по този начин както са създали депутатите в Народното събрание. Нинова приканва Сергей Станишев да запознае водачите на партиите от ПЕС със случая.
Относно изпратеното искане на българската прокуратура до Европейския парламент за събаряне на моя имунитет, бих желала да заявя следното - процедура е Европейският парламент да гласоподава доверие на националните институции. Това е рутинна процедура. Искам да благодаря на българската прокуратура за подхванатите стъпки. Убедена съм, че това е пътя, по който ще се потвърди, че тези обвинявания са неуместни. Ще припомня, че в българския парламент дадох своето единодушие за свалянето на своя имунитета. Смятам, че това е в интерес казусът да бъде решен оптимално бързо. Европейският съд за правата на индивида в Страсбург одобри моята тъжба против по този начин отправените обвинявания. Жалбата е съпроводена с нужните документи. Над 80% от подадените тъжби в Европейския съд се смятат за неприемливи. Фактът, че този иск е позволен значи, че е изцяло състоятелен. Нямам подозрения, че Европейският съд ще внесе цялостна изясненост по случая.
Самата Йончева дефинира поискания й имунитет като рутинна процедура и припомня, че сама се е отказала от имунитета си в националния парламент. Тя счита, че това е в интерес казусът да бъде решен оптимално бързо.

Елена Йончева е разследвана за пране на пари, чийто генезис е от капитала на банкрутиралата КТБ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР