След като достави на Украйна първата партида тактически ракети ATACMS,

...
След като достави на Украйна първата партида тактически ракети ATACMS,
Коментари Харесай

Кулеба:  САЩ редовно ще доставят ATACMS на Украйна

След като достави на Украйна първата партида тактически ракети ATACMS, Вашингтон ще ги доставя на Киев постоянно и в още по-големи количества. Това мнение изрази ръководителят на украинското външно министерство Дмитрий Кулеба, предава ТАСС.

“Това е директен резултат от споразуменията сред президента украинския Владимир Зеленски и президента на Съединени американски щати Джо Байдън във Вашингтон в края на септември ”, сподели той по украинския ефирен канал “1+ 1 ” в отговор на въпрос значи ли, че доставката на първата партида ATACMS значи, че Киев ще ги получава от Вашингтон непрекъснато и в още по-големи количества.

В отговор на забележката на телевизионния оператор, че доставените ракети не са нови, а създадени през 1996 година, Кулеба прикани да не се съди сериозно. “Има един израз: в случай че знаехте от какво е направена наденицата, нямаше да ядете – сподели ръководителят на украинското външно министерство. – Не става въпрос за годината на произвеждане, основното за нас е да стреля. ”

Кулеба също по този начин се надява, че макар обстоятелството, че Вашингтон към този момент е снабдил Киев с ракети с обхват от 165 км, в бъдеще Съединените щати също ще трансферират на Украйна ракети с обхват от 300 км. “Вече разполагаме с всички типове оръжия, които искахме. Сега ще става дума за разширение на броя, обсега, модификацията ”, сподели той.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР