След като ChatGPT придоби толкова голяма популярност, изкуственият интелект започва

...
След като ChatGPT придоби толкова голяма популярност, изкуственият интелект започва
Коментари Харесай

BisericaGPT – румънската църква, базирана на изкуствен интелект

След като ChatGPT закупи толкоз огромна известност, изкуственият разсъдък стартира да навлиза във от ден на ден сфери от живота. Вече се появи и първата черква, основана на изкуствения разсъдък. Тя е дело на румънски жител и е на един клик разстояние, като предлага изповед онлайн, написа румънското издание Digi 24.

Проектът се споделя BisericaGPT и с изключение на изповядване на грехове онлайн, предлага четене на псалми. Основателят зад плана е 25-годишния Валентин Лъзуряну, който в изявление за Българска телеграфна агенция споделя, че концепцията му хрумва преди две седмици. Само три дни откакто започва, към този момент има над 160 000 визити. Много хора освен са се изповядали онлайн, само че и са генерирали персонализирани великденски молебствия и послания.

Да го превърнем в същински сателит на вярата, за вярващите. Не желая да заменя църквата по никакъв метод, просто желая да дам на хората и друга опция “, споделя Лъзуряну.
Какво предлага?
Проектът предлага няколко варианти: изповед, молитва, „ Попитайте духовник “ или тематични известия. Сайтът не събира никакви персонални данни. Основателят му споделя, че всичко генерирано от бота е сред хората, Бог и OpenAI, който обработва текстовете.

Аз нямам директен достъп, с цел да видя защо се изповядва светът. Всичко, което предлагам, е по-лесен интерфейс за взаимоотношение със съществуваща технология в безвредна и другарска среда. “

Лъзуряну обмисля в бъдеще да предлага и генериране на персонализирани църковни картини, достъп на няколко десетки други езика, аудио поддръжка и модел, основан върху Библията, където любопитните могат да задават въпроси или да желаят пояснения за избрани пасажи.

Разбира се, потребителите би трябвало да имат поради, че не приказват с същински духовник, а с машина и че аз по никакъв метод не съм обвързван с Румънската православна черква. “
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР