„След като БСП спечели парламентарните избори, ще обяви своята кандидатпрезидентска

...
„След като БСП спечели парламентарните избори, ще обяви своята кандидатпрезидентска
Коментари Харесай

Свиленски: БСП ще обяви кандидатпрезидентската си двойка след парламентарния вот

„ След като Българска социалистическа партия завоюва парламентарните избори, ще разгласи своята кандидатпрезидентска двойка “, съобщи ръководителят на предизборния щаб на „ столетницата “ Георги Свиленски в „ Тази заран “.

Това обаче не значи, че Българска социалистическа партия е недоволна от активността на актуалните жители на „ Дондуков “ 2, акцентира Свиленски и добави, че партията е издигнала Румен Радев и Илиана Йотова и тя ги е избрала.

Кои ще бъдат претендентите за президент и вицепрезидент, ще решат българските социалисти, а не Корнелия Нинова, безапелационен е ръководителят на предизборния щаб на „ столетницата “.

Същото важи и за листите на Българска социалистическа партия за парламентарните избори, те са определени от Националния съвет, а не от Нинова и обвиняванията в авторитаризъм към водача на „ столетницата “ са безпочвени, съобщи Свиленски.

Знаковите лица, които напуснаха Българска социалистическа партия, го направиха, „ тъй като останаха недоволни от решението на Конгреса. Тези хора не попаднаха в Националния съвет и се разсърдиха. Тогава партията стана доста неприятна и властническа ", добави ръководителят на предизборния щаб на „ столетницата “.
Снимка: btvnovinite.bg
Целта, която преследва Българска социалистическа партия на идните избори, е да стане първа политическа мощ и да не допусне ново ръководство на ГЕРБ, съобщи Свиленски, съгласно който това е изцяло постижимо, само че той отхвърли да разяснява дали Корнелия Нинова ще си подаде оставката, в случай че „ столетницата “ не победи.

Свиленски беше колеблив и по въпроса с кого би се коалирала Българска социалистическа партия в бъдещия парламент.

Партньори на Българска социалистическа партия могат да са „ тези партии, които желаят да се смени модела на опазване на здравето, в образованието да има един учебник за един предмет във всеки клас, които желаят прогресивния данък… Ако вие приемате тези неща и сте подготвени да работим над тях, добре пристигнали сте ", уточни Свиленски.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР