След като беше обявен за наследник на британския престол през

...
След като беше обявен за наследник на британския престол през
Коментари Харесай

ДА ЖИВЕЕ КРАЛЯТ! Чарлз чака рекордните 71 години да се възкачи на престола

След като беше разгласен за правоприемник на английския трон напролет на 1951 година, когато е единствено на 3, принц Чарлз към този момент е крал. С това се поставя завършек на най-дългото очакване на купа в международната монархическа история - цели 71 години. Коронацията му в двореца " Сейнт Джеймс " ще бъде оповестена в първия вероятен миг.

Когато е 4-годишен, Чарлз вижда по какъв начин един мъж поставя на главата на майка му нещо ослепително. Тогава за първи път чува думата корона, само че към момента не си дава сметка какъв брой надълбоко ще бележи неговия живот. Това малко момче е днешният 74-годишен английски крал Чарлз, който към този момент доста добре знае какъв брой тежък в действителност е оня обсипан със скъпоценни камъни предмет.

Хиляди подозрения и рецензии, че не е подобаващ за крал, преследват Чарлз от десетилетия. През последните години, улисани в доста кралски сватби и бебета, поданиците на Нейно величество бяха позабравили, че след смрътта на кралица Елизабет II от трона на него би трябвало да седне първородният ѝ наследник.



Водещата страница на в. " Сън " - " Лека нощ, Мадам! "

Това е неотменно монархическо предписание и само принц Чарлз може да реши дали да се откаже в интерес на своя огромен наследник Уилям, каквито гласове непрестанно се чуват в кралството. Дали това ще се случи, ще разберем евентуално до часове.

Засега обаче принц Чарлз не дава сигнали да се готви за пенсионерски живот. Напротив, през последните години пое доста от представителните функционалности на своята престаряла майка. Патрон е на 350 благотворителни организации и е оказал помощ на над 900 хиляди младежи да се образоват или да стартират работа. Мнозина, които го познават персонално, настояват, че е благ, доста добре квалифициран да бъде крал и несправедливо получава публично отрицание. 



Поданиците по този начин и не му простиха любовния триъгълник с Даяна и Камила

Голямата ненавист към него се дължи главно на шумния бракоразвод с първата му брачна половинка лейди Даяна и последвалата ѝ трагична гибел. И въпреки от този момент да са минали 26 години и посочената за съществена причина за раздялата държанка Камила Паркър-Боулс към този момент 13 години да е негова брачна половинка, казаното тогава от Даяна, че в брака им са били трима, продължава да преследва Чарлз. Може би, тъй като към момента никой от кралското семейство не е съумял да я измести от сърцата на английските жители и да поеме нейната неофициална купа “Принцесата на народа ”.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР