След като бе избран в управителния съвет на Европейското обединение

...
След като бе избран в управителния съвет на Европейското обединение
Коментари Харесай

Млад български лекар ще отговаря за обучението и специализациите на гастроентеролозите в цяла Европа

След като бе определен в управителния съвет на Европейското обединяване по гастроентерология (United European Gastroenterology – UEG), доктор Радислав Наков, беше утвърден и за втора позиция в влиятелната асоциация – член на Комисията по образование (Education Committee).

Д-р Наков, който е първият български доктор в управата на UEG, към този момент дава отговор за младите гастроентеролози под 40-годишна възраст във всички европейски и средиземноморски страни. С спомагателната си позиция, отговорностите му ще се разширят и в сферите на продължаващото здравно образование по гастроентерология и организирането на редица курсове за лекари от цяла Европа. Мандатът на доктор Наков е за две години.

Членове на Комисията по образование към UEG са водещи гастроентеролози от Англия, Франция, Италия, Германия, Швейцария, Чехия. За първи път нашата страна ще има представител на такова високо равнище. Комисията провежда и управлява образованието и специализацията на гастроентеролозите в цяла Европа, раздава грантове и стипендии и реализира редица курсове.

За Европейското обединяване по гастроентерология (UEG)

Европейското обединяване по гастроентерология (UEG) включва всички национални гастроентерологични асоциации в Европа и в Средиземноморието (Египет, Израел, Тунис, Мароко и др.). Това е формалният орган на гастроентеролозите в Европа, организиращ всяка година Европейската седмица по гастроентерология, събираща над 14 000 гастроентеролози от целия свят в границите на пет дни.

Европейската седмица по гастроентерология е най-важната здравна среща в международен мащаб във връзка с болесттите на храносмилателната система. На конференцията се разискват новости в лекуването и държанието при пациенти със обществено значими болести като хронични вирусни хепатити В и С, възпалителни чревни болести, синдром на раздразненото черво, колоректален карцином, гастроезофагиална рефлуксна болест и други

За доктор Радислав Наков, дм

Д-р Радислав Наков е ръководител и съосновател на Асоциацията на младите хепатогастроентеролози в България. Той е специализант по ганстроентерология в УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “. Усъвършенства се в диагностичната и лечебна гастроинтестинална ендоскопия. Има предпазена докторантура в областта на възпалителните чревни болести – болест на Крон и улцерозен колит, като доктор Наков е създал специфичен логаритъм за следене на тези пациенти.

Д-р Наков има и необикновен интерес към верния метод на хранене на своите пациенти и диагностицирането на редки гастроентерологични болести. През 2016г. получава влиятелната премия International Scholar Award, връчваща се на най- положителните научни разработки на млади учени до 35 година в Европа в региона на гастроентерологията, а през 2017 година е отличен като най-хубав млад доктор у нас от Български лекарски съюз. От 2017 година е модератор на UEG във връзка с възпалителните чревни болести.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР