След катастрофалните резулати за ДБ на предсрочните парламентарни избори, видната

...
След катастрофалните резулати за ДБ на предсрочните парламентарни избори, видната
Коментари Харесай

Отливът започна: Активист на ДБ ги напуска

След пагубните резулати за Демократична България на предварителните парламентарни избори, видната поддръжка на „ десните “ за Румен Радев и последвалата оставка на Христо Иванов, стартира и отлив на млади деятели от партията. Един подобен е Антони Герасимов, който разгласи решението си във Facebook.

Ето какво написа Герасимов:

Едни от тези постове, които хората не ги интересува какво се случва с теб, само че въпреки всичко ти държиш да си кажеш. Не за друго, само че тъй като много хора се обръщат към мен с въпроси в последно време, на които към този момент няма да имам отговори. Днес си подадох декларацията за овакантяване на Да, България. Ако следваме логиката на Кирил Петков, то към този момент морално не съм привързан с партията. И не, не се местя в друга политическа групировка. Просто мисля, че ми е време да обърна внимание на академичното си развиване, а гражданската ми интензивност да се канализира в посока възстановяване на гражданското обществото посредством непартийни способи. Задържах това решение и този пост за след изборите, с цел да не въвеждам предизборни вреди, било то и незначителни, по време на тежка политическа рецесия. Колкото и да е необикновено съществува някакво минимално количество хора, които наблюдават какво пиша и нямах предпочитание да им въздействам отрицателно.

Бях част от Учредителното заседание на партията, част от учредяването на локалната организация в Пловдив, бях и част от младежката организация (не учредител). Запознах се с извънредно стойностни хора, които над 4 години ми даваха вярата, че в политиката има място за идеализъм и работа без задни мисли. Включих се в плана с предумисъл да бъда потребен на обществото и да се опитам, дружно с идейно сходни на мен хора, да осигуря по-нормална среда за живот на всички жители. Четири години по-късно се надявам, че аз съм едно от тези дребни зъбчета в огромното зъбно колело, което стартира да се върти от лятото на 2020 година и задвижва процеси в страната, които ще ни извадят от политическото тресавище, в което бяхме затънали. За страдание от известно време чувствам себе си като непознато тяло в организацията и разбирам, че дискомфортът, който се получава, е двупосочен. Поради тази причина взех решението да напусна, като пиша този пост за всички тези, които през последния месец ме питаха за какво не вземам участие в акцията и за какво профилът ми към този момент не наподобява като страница на Демократична България.

Благодаря на всички за всичко, което преживяхме дружно през последните съвсем 5 години. Вярвам, че Да, България и хората в нея ще бъдат основна част от необратимо устремилите се политически процеси към смяната за по-добро. За мен беше чест, наслаждение и ентусиазъм да бъда част от Да, България!
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР