След жестоките атаки на паравоенната организация Хамас сега Ивицата Газа

...
След жестоките атаки на паравоенната организация Хамас сега Ивицата Газа
Коментари Харесай

След израелските удари: Хиляди домакинства без ток, вода и горива в Ивицата Газа

След жестоките офанзиви на паравоенната организация " Хамас " в този момент Ивицата Газа е блокирана от израелските сили. Жителите са без ток, без вода и без горива. Израелски бойни самолети бомбардираха центъра на град Газа, където са основани управляващите в следения от " Хамас " анклав.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 188
След нападението жителите на Газа са пред филантропична злополука. Докато търси движимостите си в руините на дома си в град Рафах Сабер преброява броя на съседите си, които е изгубил по време на израелските удари, предава Нова тв.

" Чухме звука на извънредно огромна детонация, чакахме да бъдат нанесени няколко удара, а задачата бяха към шест къщи. Този регион беше опустошен ", съобщи той.

При удара, при който съгласно медицински източници са починали 19 палестинци, е опустошен жилищен площад, а доста хора са останали без дом, споделя Сабер.

" Тази постройка, в която живееха 15 души, беше срината без предизвестие, дружно с шест прилежащи къщи, в които живееха няколко фамилии. Те изгубиха някои от членовете си като множеството са деца. Имаше и една стара двойка, която е на към 75 години. Те убиват поради самата цел и с цел да причинят опустошения ", уточни Сабер Абу Хилал.

За първи път от десетилетия се водиха сражения с огнестрелни оръжия по улиците на израелски градове, а цели квартали на град Газа бяха превърнати в отломки. Броят на починалите в боевете надвишава хиляда души. Това е най-смъртоносния набег на израелска територия след нападенията на Египет и Сирия преди 50 години.

" Не съм единственият, който е останал на улицата, в този регион има 17 фамилии, които са без дом след този безчовечен удар, при който починаха към 17 или 18 души. Сякаш понякога преднамерено изселват палестинския народ. Имаше миграция през 1948 година и тя беше последвана от сходни талази от хора, които напущат страната, нашите деца също мигрират. Сега те унищожават домовете над главите на жителите им по време на сън, без никакво предизвестие или причина, за да ги разселят и унищожат, и да ги изкоренят от тази земя. Ние обаче отхвърляме да бъдем изкоренени, имаме здрави корени тук ", допълни Хилал.

След като Израел разгласи, че си е върнал напълно контрола върху границата с Ивицата Газа, радикалната ислямистка формация отговори със злокобно предизвестие, че ще разстрелва заложници, в случай че ударите продължат.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР