След известно забавяне, малко повече след година от първата копка

...
След известно забавяне, малко повече след година от първата копка
Коментари Харесай

Най-големият търговски комплекс в Югозападна България отваря врати в Перник

След известно закъснение, малко повече след година от първата копка - на 16 юни ще бъде открит най-големият търговски комплекс в Югозападна България - Holiday Park. Той ще се намира в Перник в непосредствена непосредственост до отбивката за кв. Калкас.

В Holiday Park Перник има добре познати и харесвани от българските консуматори интернационалните и родни марки като: Praktiker, Lidl, LC WAIKIKI, New Yorker и доста други.

Локация на Holiday Park го прави елементарно, налично и комфортно място освен за жителите на града, само че и за пътуващите от Радомир, Кюстендил, Брезник, Дупница, Благоевград и София. Мащабният търговски комплекс ще притегля към района и туристи от Северна Македония и Сърбия, които търсят достъп до шопинг прекарване в България.  
 Жителите на Перник изхвърлят най-вече боклуци на глава от популацията
Българският град, в който се изхвърлят най-вече боклуци на глава от популацията (не е София)

Средностатистическият българин изхвърля 445 кг битови боклуци годишно

Инвеститор и притежател на е компанията Видеолукс Холдинг, чиято благосъстоятелност са добре познатите на българския пазар вериги хипермаркети Технополис и Praktiker - пазарни водачи в областта на техниката за дома, офиса и свободното време, както и в бранша " Направи си самичък ".

Припомняме, че първата копка накомплекса беше направена на 10 март 2022 година Тогава стана ясно, че построяването на новите над 15 магазина е предоставено на строителна компания " Балканстрой КК " ООД.

Новият план - парк с богато озеленяване, паркинг и магазини, се простира на 33 200 кв.м, като застроената повърхност с магазини е 12 000 кв.м. Целият план се очакваше да бъде приключен през есента на 2022 година.
 Веригата TEDi стартира експанзията си в България от... Перник
Германска верига с 2750 магазина стъпва у нас след броени дни, само че първият ѝ обект няма да е в София

Тя към този момент има обекти в 12 страни, а отпред на сдружението й у нас застава управител с опит от Kaufland и Billa
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР