След извършен ремонт турбината на Siemens от руския газопровод Северен

...
След извършен ремонт турбината на Siemens от руския газопровод Северен
Коментари Харесай

Канада изпрати ремонтираната турбина за Северен поток 1 на Германия

След осъществен ремонт турбината на Siemens от съветския газопровод " Северен поток 1 " беше изпратена от Канада в Германия в неделя , оповестява " Политико ", базирайки се на съветския " Комерсант ".

Тя е била натоварена на аероплан, вместо да бъде изпратена по море, с цел да се форсира връщането й в Европа. След като бъде доставена в Германия, турбината ще бъде изпратена по суша до Финландия. Пранирано е тя да дойде в компресорната станция Портовая, откъдето на 24 юли ще бъде взета от съветския енергиен колос " Газпром ".

Канада направи изключение от глобите против Русия, с цел да разреши на немската Siemens Energy да поправи газопровода " Северен поток 1 ". Това се случи

" Газпром " чака документи от Siemens за турбината

В днешното изказване акцентът е върху режима на глобите

Вчера украинският президент Володимир Зеленски повдигна въпроса пред канадския министър председател Джъстин Трюдо. Във вечерното си послание той съобщи, че е " подчертал, че украинците в никакъв случай по отношение на турбината от " Северен поток 1 ", която беше решено да бъде предадена на Германия в нарушаване на санкционния режим ". Според него " Русия съзнателно прави това, изнудвайки с газ и провокирайки нарушавания на глобите ".

Говорител на Siemens отхвърли да удостовери информацията на " Комерсант ", само че уточни, че " задачата на компанията е да транспортира турбината до мястото на работа допустимо най-скоро ".

Турбината беше изпратена в Канада за ремонт, като " Газпром " упрекна забавеното й връщане за 40-процентното понижение на доставките на газ през газопровода " Северен поток 1 " , който придвижва съветски газ до Германия.

На 11 юли доставките на съветски естествен бяха прекъснати за осъществяването на планувана годишна техническа поддръжка.

Европейските водачи обаче се притесняват, че в отговор на наложените й наказания поради нашествието в Украйна.
 Турбината от Канада за
Турбината от Канада за " Северен поток 1 " - тест за Путин

Иска ли Путин да унищожи последните останки от икономическа рационалност в подобен сериозен за Русия миг?
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР