След изслушване при президента Гергана Стоянова бе избрана за член

...
След изслушване при президента Гергана Стоянова бе избрана за член
Коментари Харесай

Радев: Разпускането на парламента е въпрос на дни

След чуване при президента Гергана Стоянова бе определена за член на Централната изборна комисия от квотата на " ИТН ". Държавият глава Румен Радев означи, че " с цел да имаме почтени, транспарантни и налични избори, е от изключителна значимост работата на ЦИК, а разпускането на Народното събрание е въпрос на дни ".

Стоянова заема мястото в комисията на Любомир Гаврилов, чийто мандат бе предварително преустановен.

Гергана Стоянова е от Бургас. Завършила е Английската езикова гимназия и Бургаския свободен университет със компетентност " Право ". От 1999 година е член на Адвокатската гилдия в Бургас, а стажът ѝ в специалността е от 22 години.

Опитът ѝ в изборния развой е обвързван с присъединяване ѝ като член на РИК-Бургас при провеждането на последните избори за Народно заседание от 11 юли т.г., описа самата тя по време на чуването.

" Въпреки че присъединяване ми е единствено в последните избори, бих наблегнала на качествения аспект на опита ми в изборния развой, защото това бяха избори при актуализирани правила и провокации, свързани с машинно гласоподаване на доста места, образование на доста секционни изборни комисии, разяснение на жителите. Бях ангажирана във всеки един аспект на активността по отношение на провеждането на изборите. Проведоха се голям брой образования на ЦИК ", показа се Стоянова. 

Президентът изрече задоволство от образованието, експертизата и опита на Стоянова.

" За да имаме почтени, транспарантни и налични избори, е от изключителна значимост работата на ЦИК. За да има тя ефикасна активност, е значима публичността в нейната работа. Днешната процедура е значим детайл от продължаването на тази гласност. Във връзка с подадена оставка от члена на ЦИК Любомир Гаврилов издадох декрет, с който го освободих ", разяснява президентът.

Радев акцентира още, че изборите са стожерът на демокрацията и от тях зависи да имаме демократични и законни институции.

" Комисията изследва показаните документи и извърши съответната инспекция. Предвид претекстовете на подаденото предложение, както и инспекцията на документите в тяхната целокупност, Комисията прави умозаключение, че не е налице противоречие в закона за госпожа Стоянова като член на ЦИК. Кандидатът Гергана Петкова Стоянова дава отговор на условията на българския кодекс за това да бъде член на ЦИК ", сподели проф. Емилия Друмева, ръководител на Комисията, написа dir.bg.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР