След изключително успешното начало през 2021 г., изпълнението на програмата

...
След изключително успешното начало през 2021 г., изпълнението на програмата
Коментари Харесай

Стартира обновление на пространството зад бл. 19 в к-с „Славейков“ в Бургас

След извънредно сполучливото начало през 2021 година, осъществяването на програмата за реорганизация на улици и облагородяване на междублокови пространства „ Моят град, моят квартал, моята улица “, основана по самодейност на кмета Димитър Николов, продължава с нови обекти.

През септември започва благоустрояване на залесената територия зад бл. 41 в к-с „ Славейков “. На мястото на остарелия детски ъгъл ще се появи нов, с хубави и безвредни уреди за игра. Под дърветата ще бъде построена алейна мрежа. Проектът планува още ново осветяване, поставяне на нова паркова мебел и в допълнение озеленяване.

Именно това желаеха жителите на блока при кандидатстването по програмата. Как наподобява теренът преди благоустрояването, вижте в галерията фотоси.

Подадените по стратегия „ Моят град, моят квартал, моята улица “ заявки от сдружени и обединени в настояванията си бургазлии, дотук са 130. От тях са съгласувани и утвърдени 60. Изпълнените планове са 32. За тази година е очакван старт и осъществяване на още почти 30. Кметът Николов пое ангажимент програмата да продължи до осъществяване на всички заявки, само че това не може да стане едновременно, а поетапно.

Основна цел на самодейността е да направи средата на обитаване в жилищните комплекси и квартали по-привлекателна, по-социална, по-безопасна. Да се увеличи качеството на живот посредством осъществяване на обекти по благоустрояване и възстановяване инфраструктурата в междублоковите пространства.

Планираните действия за втори стадий на плана включват: реорганизация на сектори от улици, асфалтиране на платното за придвижване с увеличаване на основата там, където е открита належаща нужда от това, замяна на бордюри, замяна на капаците на ревизионни шахти, подмяна на лампи на улично осветяване с енергоспестяващи и допълнение с ново улично осветяване, създаване на нови места за паркиране, отделяне на кътове и зони за отдих, зони за игра и развлечение за децата, зони за спорт, детски и фитнес кътове, слагане на градско обзавеждане (пейки, беседки, кошчета за боклуци и др.).

При реализацията на програмата в този втори стадий се планува реорганизация на към 55 800 кв. м. улична мрежа, в това число пешеходни тротоари, и възобновяване и облагородяване на към 90 000 кв. м. незастроени площи в междублоковите пространства. Тя продължава да е отворена за кандидатстване. Как става това, можете да прочетете тук: .
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР