След изключително успешно първо издание и огромен интерес, най-известният институт

...
След изключително успешно първо издание и огромен интерес, най-известният институт
Коментари Харесай

Прочутото холивудско училище за звезди „Лий Страсбърг“ се завръща в България

След извънредно сполучливо първо издание и голям интерес, най-известният институт по актьорско майсторство „ Лий Страсбърг “, който има бази в Лос Анджелис и Ню Йорк, се завръща в България.

Събитието ще се организира в София сред 15 и 28 юли, а участниците ще могат да работят персонално със самия Дейвид Лий Страсбърг, наследник на именития Лий Страсбърг и шеф на института в Лос Анджелис, който ще води присъствени класове за първи път на територията на Балканския полуостров.

Курсът ще даде неповторимия късмет на всеки, който има интерес към актьорското майсторство, да се допре до „ Метода “ – техниката, желана от едни от най-легендарните артисти на Холивуд. Организатори на уъркшопа са надарената актриса Кристина Верославова, позната от сериалите „ Татковци “ и „ Вина’’, и продуцентът Николай Мутафчиев.

Лий Страсбърг, прочут още като гуруто на актьорското майсторство и бащата на „ Метода “, дава на света едни от най-знаменитите артисти на всички времена. Сред най-известните възпитаници на „ Метода “ на Страсбърг са Ал Пачино, Мерилин Монро, Джеймс Дийн, Робърт Де Ниро, Анджелина Джоли, Скарлет Йохансон, Лейди Гага и доста други.

Курсът ще приключи с зрелище, в което актьорите ще изиграят пред аудитория създадените от тях подиуми. Както първото издание, по този начин и идното ще даде опция на един от участниците да завоюва едногодишна стипендия за образование в Института за спектакъл и кино в Лос Анджелис. Бояна Авджиева стана първата българка, спечелила стипендия за едногодишния курс в Съединени американски щати от предишното издание на курса. Сред другите участници бяха Калин Врачански, Стефани Ивайло, Ирен Кривошиева, Ясен Атанасов, Жаклин Дочева, Елица Бинева, Мартина Троанска и други.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР