След изиграването на реваншите от четвъртфиналите в Лига Европа за

...
След изиграването на реваншите от четвъртфиналите в Лига Европа за
Коментари Харесай

Исторически сезон за английските клубове

След изиграването на реваншите от четвъртфиналите в Лига Европа за полуфиналите в шампионата се класираха два британски тима - Арсенал и Челси. Ливърпул и Тотнъм пък стигнаха до същата фаза в Шампионската лига. Това значи, че за първи път след пауза от 35 години Англия ще има 4 отбора на полуфиналите в евротурнирите. За последно това се случи през сезон 1983/84, когато Ливърпул игра на полуфиналите в КЕШ, Манчестър Юнайтед бе измежду най-хубавите 4 в КНК, а Тотнъм и Нотингам Форест бяха на полуфиналите в Купата на УЕФА. Тогава два от трите трофея станаха владеене на клубове от Острова - Ливърпул и Тотнъм.

Сегашното достижение е още по-впечатляващо, тъй като шампионатът за КНК не съществува и на процедура половината от полуфиналистите в двете клубни надпревари са представители на Висшата лига. Три от тях даже са от един град - Арсенал, Тотнъм и Челси.

Големите противници от Северен Лондон Арсенал и Тотнъм в никакъв случай не са достигали до европейски полуфинал в един сезон. “Топчиите” ще се изправят против Валенсия в Лига Европа, а “шпорите” ще имат за противник Аякс в Шампионската лига.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР