След изчезването им стотици местни жители ги търсиха, но в

...
След изчезването им стотици местни жители ги търсиха, но в
Коментари Харесай

Две деца оцеляха четири седмици в джунглата на Амазонка

След изгубването им стотици локални поданици ги търсиха, само че в интервала на дъждовния сезон към Амазонка напредването е изключително мъчно и децата не бяха открити, пишe Военновъздушни сили.

След седмица несполучливи дейности, незабавните служби прекратиха издирването на 24 февруари, само че локалните поданици продължиха да търсят момчетата, заяви локалната медия Amazônia Real. Едва във вторник братчетата са открити от локален дървосекач, който повикали, откакто чули брадвата му.

Децата са открити на 6 км от село Палмейра в предпазения резерват Лаго Капана, където живеят с родителите си, прецизира Amazônia Real. Те били мощно изтощени, с голям брой охлузвания. Казали, че не са яли нищо и са пили единствено вода от локвите.

Двете момчета са откарани първо в районна болница в Маникоре, щата Амазонас, преди да бъдат превозени с хеликоптер до друга болница в Манаус в четвъртък сутринта, оповестява телевизия Globo. Очаква се да се възстановят изцяло, откакто като бъдат лекувани от недохранване.

Това не...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР